Cosmeticiene repetente la igienă

Barlad Online

În urma controalelor derulate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Vaslui în cabinetele de cosmetică și coafor, au fost dispuse măsuri administrative pentru neregulile depistate în materie de igienă și dezinfecție.
În primele două luni din 2012, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au făcut controale în 15 cabinete de înfrumusețare: șase din Huși, cinci din Bârlad și patru din orașul reședință de județ. Concluzia a fost că igiena nu e o
prioritate pentru multe dintre coafeze și cosmeticiene.
“În urma controalelor efectuate de colegii mei, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente și o amendă”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
Dintre deficiențele găsite, menționăm: lipsa dispozitivelor de sterilizare, neefectuarea procedurilor de dezinfecție și sterilizare conform normelor, lipsa monitorizării stării de sănătate a lucrătorilor prin Medicina Muncii, riscând ca eventualele boli pe care le au coafezele/cosmeticienele să fie transmise clientelor, neefectuarea cursurilor de igienă de către personalul angajat, lipsa truselor de prim-ajutor, lipsa grupurilor sanitare. Mai pe românește spus, vasluiencele ar trebui să fie mult mai exigente și să impună prestatorilor de servicii de înfrumusețare să le facă dovada că sănătatea lor este pe primul plan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu