Corabia PRM Vaslui a rămas fără cârmaciul de bază: Bichineț a bătut palma cu PNL

Barlad Online

Cu puțin timp înainte de alegerile locale, scena politică vasluiană are parte de o serie de trasformări dramatice. Politicienii nemulțumiți de modul în care sunt tratați în interiorul partidelor pe care le reprezintă sau de forța respectivelor formațiuni se reorientează. Este și cazul fostului președinte al PRM Vaslui, Corneliu Bichineț, care a trecut în barca liberalilor.
Potrivit unor surse din cadrul USL și PRM, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, Corneliu Bichineț, a ajuns, după lungi și încordate negocieri, la o înțelegere cu PNL. Zilele acestea, urmează să fie făcut public anunțul cu privire la trecerea sa de la PRM la PNL. În urma acestei mutări, Corneliu Bichineț va candida pe listele de consilieri județeni ale USL și va putea ocupa o funcție de vicepreședinte în viitorul Consiliu Județean (CJ) Vaslui.
Inițial, cei de la PNL stabiliseră ca postul de vicepreședinte al CJ Vaslui care le va reveni să fie ocupat în viitorul mandat de actualul președinte al PNL Vaslui, Florin Ciurariu. În contrapartidă, acesta va candida la parlamentare în colegiul de deputați Negrești.
Odată cu Bichineț, se anunță și plecări ale primarilor și consilierilor PRM către USL.
“Eu nu voi candida la viitoarele alegeri nici la PDL și nici la PRM. Ce va face domnul Bichineț voi face și eu. Din câte știu eu, la PNL va fi viitoarea candidatură”, a declarat Aurel Turcu, primarul PRM al comunei Dragomirești, edil care este și rudă cu Bichineț.
Actualul președinte al PRM Vaslui, Florin Sârbu, asociază plecarea lui Corneliu Bichineț la PNL cu o lovitură grea dată formațiunii în fruntea căreia s-a aflat mai mulți ani: “Este o situație la care nici nu vreau să mă gândesc. Este un lucru
total neavantajos pentru partid. Este o pierdere, nu o bucurie. Era o chestiune știută de toată lumea faptul că domnul
Bichineț nu se simte deloc confortabil în poziția de simplu membru al PRM. Vom fi probabil un partid mai subțire la nivelul județului”.
Nu cu mult timp în urmă, actualul vicepreședinte al CJ declara că la alegerile viitoare PRM va decide viitorul președinte de județ. Bichineț nu excludea nici o posibilă candidatură a sa la această funcție.
“Despre mine s-au făcut de-a lungul anilor tot felul de speculații, însă eu am rămas ce am fost: naționalist și romantic. Cei care se cred de pe acum câștigători în alegerile viitoare vor vedea că or să aibă în Corneliu Bichineț de la PRM un candidat redutabil. Încă nu am precizat la ce voi candida pentru că nu suntem în campanie electorală. De ce să fie exclusă o candidatură a mea? S-ar simți confortabil cei doi care s-au anunțat, Dumitru Buzatu și Dan Marian, să candideze singuri și să iasă pe locul doi? Nu s-ar simți bine fără Corneliu Bichineț. Voi decide unde candidez înainte de campania electorală”, spunea Bichineț.
Referitor la pactul cu PNL, Corneliu Bichineț a afirmat că se abține pentru moment de la comentarii.
Ce spun sondajele
Conform unui sondaj de opinie efectuat anul trecut la nivelul județului, 47,5% din procente îi erau atribuite lui
Dumitru Buzatu. Principalul său contracandidat era Corneliu Bichineț, pentru care ar fi optat 33,6%, în vreme ce liderul PDL, Dan Marian, avea aproximativ zece procente. În bătălia dintre Buzatu și Bichineț, ar fi contat foarte mult sprijinul partidului de proveniență. În cazul lui Buzatu, vorbim de USL - alianța dintre PSD, PC și PNL - care îi va garanta social-democratului, conform sondajului, 67% din voturile celor deciși. Cum PRM nu prea contează la nivel de județ, Bichineț ar fi rămas doar cu voturile obținute ca urmare a nivelului de încredere al populației în persoana sa.
Așadar, în cursa localelor din 2012, Buzatu va porni din pole-position. Sondajul efectuat pe zona orașului Negrești arăta însă că la CJ aproape 70% din voturi s-ar fi dus către Corneliu Bichineț, în timp ce Dumitru Buzatu, situat pe poziția a doua, ar fi adunat 14,4% din voturi. Sondajul de opinie evidențiază faptul că la Negrești voturile sunt direcționate mai mult către persoană și mai puțin către partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu