Locuri de muncă în spitale

Barlad Online

De luna viitoare, vor putea fi scoase la concurs posturile vacante din spitale, cu respectarea condiției de a menține fondul de salarii în limita a 70% din buget. Spitalul bârlădean are nevoie de peste 200 de cadre medico-sanitare.
Problema deficitului de personal din spitalele vasluiene ar putea fi rezolvată. Senatorii din Comisia de Sănătate au dat aviz favorabil hotărârii de guvern care prevede deblocarea posturilor din sistem și, după publicarea în Monitorul Oficial, fiecare manager de spital ar putea să organizeze concursuri pentru ocuparea funcțiilor vacante. Trebuie respectată însă condiția ca fondul de salarii al unității angajatoare să nu depășească 70% din totalul bugetului.
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, numărul angajaților din unitățile publice cu paturi este mult sub normativul impus de Ministerul Sănătății (MS). Pentru ca toate posturile prevăzute în grilele de personal să fie ocupate, ar mai fi nevoie de 151 medici specialiști, 441 de asistenți medicali și alte câteva sute de îngrijitori și infirmieri. Pe unele specialități, situația e de-a dreptul critică, calitatea actului medical fiind puternic deteriorată.
De exemplu, la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, ar mai fi nevoie de 234 angajați pentru ca grila de personal să fie completă. 39 de posturi ar trebui ocupate de urgență.
Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean, ne-a declarat: “Până nu vedem actul legislativ care ne permite să facem angajări nu ne putem face planuri. Avem deficit major pentru personal mediu, îngrijitori și infirmieri, în mai multe secții. Nici nu mai pomenesc de medici pentru că, de ani de zile, tot spunem că avem nevoie la Urgențe, ATI-Reanimare, Oncologie, Chirurgie etc”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu