Ei sunt incompetentii care ne conduc judetul!

Barlad Online

Desi a fost lovit din plin de cãderile de zãpadã din februarie, judetul Vaslui nu a primit niciun leu din partea Guvernului. Motivul? Cei doi sefi din fruntea judetului nu s-au obosit sã anunte Guvernul cã peste judet a nins abundent, spre deosebire de vecinii de la Iasi sau Galati, care au informat în permanentã Executivul despre comunele blocate sau drumurile nationale închise. Prefectul Levente Csaba Szekely si presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, au fãcut un fel de pact, de genul “tu nu vezi, eu nu spun nimic la Bucuresti”, astfel cã Vasluiul nu a primit niciun leu de la bugetul national, cum nu s-a întâmplat niciodatã dupã 1989, când judetul Vaslui a fost lovit de evenimente meteo extreme. Vasile Mihalachi are propria versiune si devine penibil când este întrebat de ce nu a cerut niciun leu de la Bucuresti: “Uãi, tu nu stii cã eu sunt de la PSD? Ce vrei sã-ti mai spun?”.
Guvernul a ajutat mai toate judetele din România, care au solicitat ajutoare de urgentã în urma cãderilor de zãpadã masive din luna februarie a.c.. Pe 28 februarie, Executivul a anuntat cã a aprobat un “ajutor umanitar pentru nouã judete afectate de cãderile masive de zãpadã si viscol”. Pe listã, culmea!, nu se regãseste judetul Vaslui, unde au fost printre cele mai mari cantitãti de precipitatii din România si unde zeci de sate au stat blocate cu sãptãmânile, pentru cã nici utilajele de deszãpezire nu puteau ajunge. În urma solicitãrilor venite din teritoriu, Executivul a aprobat, la finele lunii trecute, acordarea unui ajutor umanitar de urgentã, cu titlu gratuit, populatiei din judetele Bacãu, Buzãu, Caras-Severin, Dolj, Galati, Iasi, Mehedinti, Neamt si Vrancea, afectate de cãderile masive de zãpadã si viscol. Potrivit purtãtorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, s-a dat un ajutor umanitar în limita sumei de 1,055 milioane de lei, ajutor constând în motorinã, combustibil utilizat deja în actiunile de deszãpezire din cele nouã judete, respectiv: Bacãu-210.000 de lei, Buzãu-70.000 de lei, Caras-Severin-35.000 de lei, Dolj-110.000 de lei, Galati-70.000 de lei, Iasi-140.000 de lei, Mehedinti-140.000 de lei, Neamt-140.000 de lei, Vrancea-140.000 de lei. Privind lista, putem spune cã mai toate judetele din jurul Vasluiului au primit bani la deszãpezire, mai putin judetul nostru. De ce? Pentru cã în fruntea judetului sunt doi incompetenti, mai interesati de propriile interese, decât de interesul vasluianului de rând. Mihalachi mai are câteva luni de mandat în fruntea Consiliului Judetean în timp ce Szekely este gãlãtean si mai are câteva luni de mandat în judet, asa cã nu are nimic de pierdut.
Acesta este adevãrul: Mihalachi, zero interes pentru Vaslui!
La niciuna dintre videoconferintele Comandamentului pentru Situatii de Urgentã organizate de guvern cu prefectii, în luna februarie, nu a participat vreun membru al conducerii Consiliului Judetean Vaslui, nici mãcar un sefulet din institutia condusã de Mihalachi. Iatã ce spunea Szekely într-un raport dat primului ministru, Mihai Rãzvan Ungureanu, la videoconferinta Comandamentului pentru Situatii de Urgentã de vineri, 10 februarie: zero drumuri blocate, zero localitãti rãmase izolate din cauza ninsorilor sau viscolului, zero localitãti nealimentate cu energie electricã si zero victime omenesti din cauza frigului datorate imposibilitãtii interventiei ambulantelor. “Trebuie sã felicit toate structurile implicate în eforturile din aceste zile, armatã, pompieri, autoritãti locale, ambulante, drumari, inclusiv factorii de la conducerea judetului, cu totii si-au fãcut datoria foarte bine, astfel încât, cu toate cã situatia a fost foarte grea, s-au achitat, fiecare, de sarcinile care le reveneau. De asemenea, felicit membrii Comandamentului Judetean de Urgentã, structurile din subordinea Institutiei Prefectului, pentru felul în care au colaborat si au tinut legãtura în aceastã sãptãmânã, cu tot gerul de afarã, de foc”, spunea Levente Csaba Szekely, prefectul judetului Vaslui. În fata acestor afirmatii haotice, mincinoase, nu e de mirare cã peste 6.000 de oameni din comuna Coroiesti au stat rupti de lume sãptãmâni întregi. Câteva sute de localnici din satele Hreasca si Mireni au fost izolati de restul lumii aproape douã sãptãmâni de zile, în timp ce Mihalachi si Szekely stãteau în birourile lor cãldute de la Consiliul Judetean. Culmea, cei doi sefi impotenti în a conduce judetul, se ocupau de strângerea ajutoarelor umanitare pentru alte judete, în timp ce în multe sate era prãpãd.
“Uãi, tu nu întelegi cã sunt de la PSD?”
Presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, care este si vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã, are propria sa variantã privind situatia în care Vasluiul nu a primit niciun leu de la buget, ca ajutor de urgentã. “Nu am primit niciun leu, nici nu am centralizat ceva. Uãi, tu nu întelegi cã Vasluiul are presedinte de la PSD? Cum sã-mi dea mie, nu stii de ce a primit Bacãul, ai uitat cã au ministru? Si alte judete, la fel”, spune Mihalachi, iritat. Presedintele Consiliului Judetean aruncã pisica în curtea lui Szekely, când vine vorba de ajutoare de la Guvern. “Nici nu trebuia sã cer eu, sã cearã Prefectura. Ei sunt cu presedintia Comitetului pentru Situatii de Urgentã, cu comandamentul ãsta. Nici nu am discutat cu dl. prefect pe tema asta, ce tot vrei sã-ti mai spun? Eu am lucrat cu ce am avut, nu am lãsat drumurile înzãpezite”, mai spune Mihalachi. Desi, pe lângã Coroiesti, au mai trãit drame si alte sate din judet, seful Consiliului Judetean se face cã nu stie nimic si o tine pe-a sa: a muncit bine si nu are nevoie de pomana de la Guvern. Stie cã are, în bugetul de deszãpezire pe 2011-2012, suma de 6 miliarde lei vechi, pe care o va cheltui aproape în totalitate. “Nu stiu cât a costat deszãpezirea. Nu am centralizat”, mai spune acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu