Referendumul lui Dan Marian, «deraiat» de referendumul lui Boc

Barlad Online

Sansele privind organizarea, pe 10 iunie, în ziua alegerilor locale, a unui referendum pe tema exploatãrii gazelor din sist la Bârlad au scãzut dramatic, fiind aproape nule. «Asul» lui Dan Marian, care a venit cu aceastã idee, a fost bãtut de “atuul” aruncat în joc de Emil Boc. Ieri, presedintele PDL a propus organizarea, pe 10 iunie, a unui referendum pentru revizuirea Constitutiei.
Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, deputatul Adrian Solomon a discutat pe larg despre propunerea deputatul PDL Dan Marian de a se organiza, pe 10 iunie, la Bârlad, un referendum privind extragerea gazelor din sist. În acest context, liderul PSD Bârlad a vorbit si despre acuzatiile aduse de unii membri ai PDL social-democratilor. Potrivit acestora, PSD ar vrea sã confiste politic mitingul de pe 22 martie, împotriva initiativei firmei americane Chevron. “Da, este o initiativã a mea si a primarului Constantinescu. Ce sã mai confiscãm politic, când am confiscat deja acest miting, pentru cã simplul motiv cã este al nostru, raportat la dorinta oamenilor?! Au spus cã se vor scanda lozinci si vor apãrea steaguri ale PSD… Ce atâtea prostii? Probabil au vreo ceva de pierdut de pe urma acestei actiuni. Însã mobilul nu este un protest împotriva statului si a institutiilor statului, ci împotriva unei metode de exploatare. În plus, nu se cere decât o comunicare transparentã si eficientã, atât cu implica- tii negative, cât si pozitive”, a afirmat Solomon. Deputatul a vorbit si despre referendumul propus pe aceeasi temã de cãtre deputatul Dan Marian, liderul PDL Vaslui. Solomon a dat exemplul judetului Constanta, acolo unde a fost organizat un referendum privind desfiintarea judetului. “Nu s-a întâmplat nimic cu acel referendum, nici mãcar nu a fost recunoscut de cãtre autoritãtile statului. Îl vom face si noi la Bârlad imediat ce vom primi asigurãri de la Guvern cã va fi recunoscut. Dar nu în ziua alegeriloor, ci imediat ce vom primi aceastã garantie. A doua zi”, a mai spus Solomon.
De fapt…
În timp ce Solomon vorbea despre referendumul propus de Dan Marian, Emil Boc, seful PDL, tocmai propunea ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sã aibã loc în aceeasi zi cu alegerile locale. Liderul PDL a precizat cã aceastã revizuire ar presupune punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral si reducerea la 300 a numãrului de parlamentari. Prin urmare, referendumul lui Boc i-ar peste cap planurile deputatului vasluian. Dan Marian miza, în Bârlad, pe un sprijin social fãrã precedent, odatã cu organizarea referendumului privind extragerea gazelor din sist. În ciuda anuntului fãcut de Emil Boc, Dan Marian rãmâne optimist: “Deocamdatã, trebuie sã se pronunt e Parlamentul cu privire la propunerea domnului presedinte Emil Boc. Tot deocamdatã, nu rãmâne în picioare decât discutia referitoare la referendumul propus de mine” – Dan Marian, presedintele PDL Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu