«Mesia» de dreapta

Barlad Online

Deputatul PDL Dan Marian a lansat, ieri, încã un scenariu nãstrusnic pe piatã. Conform informatiilor pe care le detine, PNL Vaslui va decide în curând sã candideze separat la alegerile locale, sau mãcar va lua în discutie aceastã variantã. Totodatã, PNL ar cãuta un «lider de import”» din echipa PSD-PRM, în timp ce primarii liberali nu vor si pace sã candideze sub sigla USL. Acesta este scenariul expus de Dan Marian, prilej foarte bun pentru liderul PDL sã îsi reînnoiascã invitatia cãtre primarii liberali sã i se alãture. Pentru «întãrirea dreptei», evident. Dumitru Buzatu, liderul PSD, si Florin Ciurariu, liderul PNL, au comentat amuzati pe marginea declaratiilorIeri, în cadrul unei conferinte de presã, deputatul Dan Marian, presedintele Organizatiei Judetene PDL Vaslui, a spus pe un ton cât se poate de serios: “USL nu este o aliantã sustenabilã si viabilã la nivelul judetului Vaslui”, si a continuat: “Avem informatii cã PNL Vaslui va decide în curând sã candideze separat la alegeri, la presiunea alesilor locali. Sau va dezbate, mai bine spus, o astfel de solutie”. De ce, explicã tot liderul PDL Vaslui: “Primarii PNL nu vor sã candideze sub sigla USL pentru cã (…) alesii locali ai PNL nu pot uita umilintele la care au fost supusi de PSD”. Urmarea fireascã? “Primarii PNL sunt primiti cu bratele deschise la PDL”, si-a reînnoit Dan Marian invitatia cãtre primarii liberali.
Tactica «încurca-i, drace!»
O altã declaratie interesantã, menitã, de asemenea, sã creeze confuzie si sã spargã unitatea USL, l-ar avea în centru pe Corneliu Bichinet. Desi Dan Marian nu a dat nume, referirea la fostul lider peremist este evidentã. “PNL cautã, încearcã sã gãseascã un lider de import din echipa PSD-PRM, care, odatã plantat la conducerea Consiliului Judetean, ar garanta cã fondurile de la CJ vor ajunge si la primãriile PNL. Este o minciunã, o amãgire care nu va avea succes. (…) PSD nu-i va respecta pe liberali si încearcã doar sã-i foloseascã ca sã-si atingã scopul”, a declarat Dan Marian, compãtimindu- i pe fostii sãi colegi de partid, care în prezent sunt condusi de lideri care, “prin coalitia cu PSD, au dovedit cã nu mai tin cont nici de doctrinã, nici de traditie si nici de interesul local”. Ultima tusã: “Cu foarte multi dintre primarii liberali am colaborat întotdeauna bine, am pus la punct proiecte si strategii comune, iar mesajul meu este de a continua împreunã”, a mai spus Dan Marian. Rugat sã intre în detaliile acestui scenariu abracadabrant, Dan Marian a reusit sã încurce si mai tare itele: “Acum, PSD încearcã sã conducã PNL punând un om de-al lor în fruntea partidului”. Pentru cã Dan Marian nu a dat nume, concluzia logicã este urmãtoarea: Dumitru Buzatu îl trimite pe Corneliu Bichinet sef la PNL! Tare sau nu?!
Replica USL
“Dan Marian urmãreste alt film decât cel care ruleazã în politica vasluianã” – Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui “Pãrerea mea este cã lui Dan Marian i se potriveste foarte bine caracterizarea poetului, când zicea: “Oameni vrednici ca sã sadã / În zidirea Sfintei Golii…”. Lãsând gluma la o parte, presupun cã nu era o conferintã de presã de pe planeta noastrã, asa cã nu are rost sã comentez.” – Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui
deputatului PDL, pe care le considerã cel putin ridicole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu