Listele USL, aproape gata

Barlad Online

Ieri, reprezentanții Uniunii Social Liberale au purtat o nouă rundă de discuții pe tema listelor de candidați pentru alegerile locale din luna iunie.
Potrivit afirmațiilor celor trei copreședinți ai Uniunii Social-Liberale (USL) Vaslui, nogocierile din acest punct de vedere se apropie de final, în aproximativ 85% din totalul unităților administrativ-teritoriale fiind deja bătuți în cuie candidații pentru viitoarele alegeri. Obiectivul pe care USL și l-a fixat la alegerile locale este de peste 70% la nivelul județului.
“Ideea este ca USL să obțină un scor foarte bun, de minim 70%. Ne gândim că, dacă ne vom comporta foarte bine în campania electorală, dacă activiștii noștri vor reuși să convingă cât mai mulți cetățeni să iasă la vot, chiar să depășim această limită. Ar fi o bază bună în perspectiva alegerilor parlamentare din această toamnă. Noi am discutat și despre lista pentru Consiliul Județean și algoritmul cu ajutorul căruia vom trece persoanele pe lista de candidaturi. Dacă oamenii noștri se vor prezenta foarte bine în campania electorală, putem depăși scorul propus de 70% și astfel să avem o bază solidă la alegerile din toamna viitoare”, a declarat Dumitru Buzatu.
Președintele PNL Vaslui, Florin Ciurariu, a declarat că nominalizările asupra cărora s-a convenit în ce privește candidaturile respectă prevederile protocolului USL semnat la nivelul județului Vaslui: “La această dată, este cert că majoritatea candidaților de primar asupra cărora am convenit sunt primari în funcție. În restul de 15% din comune, unde nu am stabilit
pentru moment candidații, avem în intenție să mergem tot cu persoane comune. Avem în studiu sondaje și după finalizarea lor vom definitiva toate listele. În etapa următoare vom prezenta nominalizările la toate localitățile”.
Liderii USL Vaslui și-au propus să obțină 24 de locuri în Consiliul Județean și 15 în Consiliul Local Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu