15 bătuți în două zile

Barlad Online

Medicii bârlădeni s-au confruntat în week-end cu un număr neobișnuit de mare de pacienți agresați. 15 persoane au necesitat îngrijiri medicale ca urmare a traumatismelor produse prin agresiune. În general, a fost vorba despre încăierări survenite pe fondul consumului de alcool. Polițiștii au întocmit mai multe dosare penale pentru loviri, ultraj și distrugere.
Week-end de foc pentru medicii urgentiști de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad. În numai două zile, s-au prezentat peste 300 de pacienți la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU). Numărul bețivilor și al persoanelor agresate care au necesitat îngrijiri medicale a fost cât pentru o lună întreagă.
“Am avut 15 pacienți victime ale agresiunilor. Trei au necesitat internare, iar alți doi au fost transferați în clinici universitare pentru investigații tomografice și intervenții chirurgicale. Cele mai multe cazuri le-am avut în ziua de sâmbătă, când colegii mei s-au confruntat și cu patru pacienți cu agitații psihomotorii, produse pe fondul consumului de alcool. O parte dintre persoanele agresate erau sub influența băturilor alcoolice și chiar am întâmpinat probleme pentru că refuzau colaborarea cu personalul medical”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost aduși cu ambulanța trei pacienți din Murgeni (părinții și fiul lor) care prezentau contuzii și traumatisme. În speța de față, a fost întocmit și un dosar penal pentru loviri și alte violențe, învinuit de aceste fapte fiind chiar cel mai tânăr membru al familiei, un bărbat de 44 de ani. De altfel, acesta a creat probleme și medicilor, fiind extrem de agitat și necooperant. Mama sa, în vârstă de 75 de ani, era în stare de șoc și a fost internată la Neurologie, iar tatăl agresorului, de 81 de ani, a fost lăsat să plece la domiciliu după evaluarea medicală. Fiul agresiv a fost evaluat de medici, după care a fost reținut de polițiști pentru audieri.
“Maricel A. (fiul celor doi bătrâni agresați - n.r.) locuiește cu părinții. Vineri seară, a venit acasă sub influența alcoolului și mama i-a făcut anumite reproșuri. Învinuitul a declarat colegilor mei că a lovit-o cu palma. A intervenit și soțul bătrânei pentru a aplana situația, moment în care femeia a fugit la fiica sa, care locuia în apropiere, și a solicitat ajutorul ambulanței și al poliției. Nu a fost depusă, deocamdată, nicio plângere penală, dar se fac cercetări pentru loviri și alte violențe”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.
În cursul zilei de sâmbătă, au fost aduse la spital, cu mai multe ambulanțe, cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 44 de ani, membre ale aceleiași familii. Un tânăr de 20 de ani a fost internat la Neurologie pentru că prezenta lovituri în zona capului. Și în acest caz a fost deschisă o anchetă penală.
“În cursul zilei de sâmbătă, am fost sesizați telefonic că pe un drum din localitatea Floreni a avut loc un conflict între membrii a două familii înrudite. Cei cinci bărbați care au ajuns ulterior la spital se deplasau cu o căruță când s-au intersectat cu rudele lor. Discuțiile în contradictoriu au plecat de la faptul că aceștia din urmă le datorau niște bani. A fost depusă și o plângere scrisă și a fost deschis dosar penal pe numele unui bărbat de 45 de ani pentru loviri și alte violențe”, a spus Mihaela Ștraub.
Și duminică noapte au ajuns la spital persoane agresate. Un caz mai aparte a fost al unui tânăr de 26 de ani, care prezenta arsuri chimice la ambii ochi.
Pacientul era însoțit de Poliția TF și era recalcitrant. S-a opus consultului oftalmologic și a fugit din spital imediat ce a putut. Potrivit polițiștilor, pacientul și un alt tânăr, de 26 de ani, au încercat să intre într-un bar situat în Gara Bârlad. Cei doi erau sub influența alcoolului, iar paznicul nu i-a lăsat să intre pentru că erau cunoscuți cu apucături violente. Supărați, indivizii au lovit ușa și au spart geamul. În acel moment, paznicul a folosit spray-ul lacrimogen din dotare și imediat a sunat la Poliție. În cauză, a fost făcută o plângere penală și unul dintre tineri s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu