Tir în flăcări la Barlad

Barlad Online

În noaptea de marți spre miercuri (28/29 februarie), la marginea Bârladului, un tir încărcat cu materiale textile a fost distrus aproape în întregime în urma unui incendiu. Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul Republicii, la ieșirea spre Vaslui, în apropiere de SC Rulmenți SA. La fața locului au fost trimise echipaje ale Detașamentului de Pompieri Militari din localitate, care preț de aproape două ore și jumătate au luptat cu flăcările.
“Cauza incendiului a fost efectul termic provocat de frecarea roților de asfalt. Camionul este înmatriculat în județul Iași și mergea spre Republica Moldova. Remorca era încărcată cu materiale textile”, ne-a declarat sublocotenent Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” Vaslui.
Polițiștii din Bârlad au restricționat circulația rutieră pe sectorul unde remorca autotrenului a luat foc.
“Restricțiile de circulație au fost menținute pi ieri dimineață, având în vedere că o parte din marfa aflată în TIR a fost dată jos de pompieri și împrăștiată pe șosea pentru a preveni astfel extinderea incendiului. Traficul s-a desfășurat doar pe un singur sens, însă fără a exista blocaje”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.
În incendiu au fost distruse aproximativ cinci tone de materiale textile, însă din fericire nu s-au înregistrat victime. Tirul venea din Turcia. Polițiștii bârlădeni continuă cercetările, fiind solicitată și opinia unui expert pentru a stabili cauza incendiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu