O bătrână de 92 de ani a murit sub ochii medicilor bârlădeni

Barlad Online

O bătrână de 92 de ani a murit sub ochii medicilor bârlădeni la puțin timp după ce a fost adusă la spital cu hipotermie severă. Altui bârlădean îi vor fi amputate degetele de la picioare din pricina degerăturilor.
O bârlădeancă de 92 de ani a murit, marți seara, la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, la scurt timp după ce a fost lăsată de ambulanțieri la Compartimentul Primiri Urgențe. Când a fost preluată de la domiciliu de echipajul de pe ambulanță, avea hipotermie severă și a intrat în stop cardio-respirator iresuscitabil la spital.
“Colegii care erau de gardă nu au putut să o resusciteze. A fost declarat decesul în jurul orei 19, la puțin timp după ce a ajuns la spital”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Ieri dimineață, medicii au raportat cazul Poliției Bârlad și a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului. Din câte se pare, sunt suspiciuni privind cauzele morții și s-a dispus efectuarea necropsiei. Din primele cercetări a reieșit că bătrâna locuia cu un nepot și cu familia acestuia. El ar fi declarat anchetatorilor că, în ultimele zile, bătrâna nu s-a simțit prea bine. A chemat ambulanța când a văzut că starea ei de sănătate s-a degradat.
Tot acum două zile, a fost adus la spitalul bârlădean un pacient care va fi supus, cel mai probabil, unei operații de amputare a degetelor de la picioare. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din Bârlad, care a fost diagnosticat cu degerături de gradul IV la nivelul degetelor de la picioare.
Gerul a făcut numeroase victime în această iarnă. Numai în februarie au fost înregistrate la spitalul bârlădean două decese prin hipotermie și au fost peste 20 de pacienți internați care prezentau degerături la mâini sau picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu