Parlamentarii PSD vasluieni își vor păstra o parte din îndemnizații: Donează și nu prea

Barlad Online

Parlamentarii PSD Vaslui își vor dona doar o parte din indemnizația pe luna februarie. Deputații și senatorii opoziției au decis încă din ianuarie să protesteze prin neprezentarea la ședințe, dar cu toate acestea beneficiază de toate drepturile bănești. Indemnizația brută este de 6.033 de lei, la care se adaugă suma forfetară pentru birourile din teritoriu, de peste 9.000 de lei.
Cei trei parlamentari PSD Vaslui își vor dona doar o parte din indemnizația netă de peste 4.000 de lei aferentă lunii februarie, păstrând anumite sume pentru nevoile personale. Ei nu vor respecta în totalitate decizia conducerii centrale a partidului în ceea ce privește donarea integrală a indemnizației de senator sau deputat.

“O să donez 2.500 de lei către diverse categorii sociale defavorizate sau pentru sprijinirea derulării unor activități la Clubul Elevilor Bârlad. Diferența de 1.500 de lei o voi păstra pentru cheltuielile mele proprii, pentru că eu alte surse de venit nu am. Până la sfârșitul acestei săptămâni, voi decide unde anume vor merge cei 2.500 de lei”, a declarat deputatul de Bârlad Adrian Solomon.
Senatoarea Doina Silistru își va opri 1.100 de lei pentru desfășurarea unor activități în județ: “Eu am donat încă de la mijlocul lui februarie 2.500 de lei către o persoană bolnavă de cancer, aflată în stadiul de metastază, bani cu care și-a cumpărat medicamente. Voi mai da 500 de lei la o asociație de romi din județ, iar diferența până la 4.100 de lei o voi folosi la desfășurarea de activități în teritoriu. De 8 Martie, particip la diverse acțiuni în comune și nu pot merge cu mâna goală”.
Chiar dacă a spus că se va supune deciziilor partidului, deputatul de Vaslui Victor Cristea a spus că-și va păstra o parte din indemnizație tot pentru nevoile personale. El nu a spus unde vor ajunge banii la care va renunța din indemnizația de parlamentar.
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, săptămâna trecută, că parlamentarii din partidul său, fără excepție, trebuie
să-și doneze indemnizațiile pe perioada protestului parlamentar, sub sancțiunea excluderii din partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu