Mușcată de sân și coapsă

Barlad Online

O femeie de 37 de ani a avut nevoie de spitalizare după ce a fost sfâșiată de un câine comunitar. În ultimele trei zile, la spitalul bârlădean s-au mai prezentat cu mușcături de câini trei copii și doi adulți.
Secția Boli infecțioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad este luată cu asalt de
pacienții care au ajuns victime ale maidanezilor. Numai în această săptămână au fost șase cazuri, trei adulți și trei copii. Doi dintre ei au necesitat spitalizare și îngrijiri speciale, altele decât imunizarea antirabică și administrarea vaccinului antitetanos.
Cel mai grav caz a fost al unei femei de 37 de ani care prezenta mușcături la nivelul coapsei drepte și în regiunea mamară.
Femeia a fost internată pentru tratament, mici intervenții chirurgicale și monitorizare, iar acum este în afara oricărui pericol.
În aceeași zi, a fost adus la spital un copilaș de doi ani care fusese mușcat de un câine comunitar în zona capului (în dreptul ochiului stâng). Chirurgii nu au considerat că trebuie să-i pună copci, plaga fiind destul de mică. Fetița nu a scăpat de
vaccinări și, în plus, a suferit un șoc traumatic.
Alți doi copii, de 11, respectiv 12 ani, au ajuns la spital cu mușcături la nivelul picioarelor. Tot de picioare au fost mușcați doi adulți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu