Încep lucrãrile la drumul interjudetean Iasi-Vaslui

Barlad Online

Cum primãvara bate la usã, constructorul vasluian Transmir se pregãteste pentru o “ofensivã” generalã pe drumul interjudetean Iasi-Vaslui, proiect câstigat la finele anului trecut. Firma Transmir va începe primele lucrãri de pregãtire a asfaltãrilor imediat ce vremea se va încãlzi si peste zi vor fi temperaturi de peste 5 grade Celsius, explicã presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. Transmir, în ciuda anotimpului rece, nu a stat cu mâinile încrucisate si a pregãtit deja câteva depozite de pietris, de pe care se va putea trece la treabã în fortã, imediat ce vremea o va permite.
“Imediat ce vremea va permite si temperaturile exterioare vor fi mai mari de 5 grade Celsius, Transmir se va apuca de treabã pe acest drum, conform întelegerii cu dl. presedinte Simirad, de la Iasi, ca acest drum sã fie gata cât mai repede”, spune presedintele Mihalachi. Desi, în toamnã s-a mai pus ceva pietris pe acest drum, zãpada si înghetul a scos la ivealã din nou vechjle probleme de pe acest drum care leagã orasele Negresti, Roman sau Vaslui de Iasi. “Noi, din banii Consiliului Judetean, am mai acoperit gãurile de pe portiunea care strãbate judetul, cam 9 km, însã acum, cã iarna e pe sfârsite, au apãrut din nou. Sper ca firma Transmir sã se apuce de treabã, în jurul datei de 15 martie, poate nu vor mai fi temperaturi sub zero grade”, mai spune Mihalachi. Din decembrie si pânã acum, mai afirmã seful CJ, Transmir a pregãtit deja câteva depozite de piatrã, de pe care vor fi “atacate” lucrãrile de asfaltare spre si dinspre Iasi.
Drumul interjudetean Vaslui-Iasi va fi asfaltat de Transmir!
În decembrie 2011, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, si managerul firmei Transmir Murgeni, Emil Savin, au semnat contractul de executie pentru modernizarea drumului interjudetean Vaslui-Iasi. Desi, teoretic, lucrãrile de modernizare la acest drum trebuiau sã se încheie în 2011, problemele cu constructorii au blocat orice tentativã de finalizare. “Drumul blestemat”, asa cum l-a denumit presedintele Simirad, are toate sansele sã fie finalizat aproape în totalitate, pânã în decembrie 2012. “Eu vã promit, domnule presedinte, dat fiind cã anul viitor este si an electoral, cã veti avea drumul realizat în proportie de 90% pânã în noiembrie 2012. Noi ne tinem de cuvânt”, a spus Emil Savin, la semnarea contractului. Simirad l-a anuntat pe Savin cã “va avea un prieten adevãrat în mine, dacã se va tine de cuvânt”. În cazul contractului semnat de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR), care are drept obiectiv reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 248 Iasi-Vaslui, valoarea eligibilã a proiectului era de aproximativ 59 milioane lei, perioada initialã estimatã de implementare fiind de 18 luni (în 2009, n.r.), însã Transmir a câstigat lucrarea cu doar 38,5 milioane lei, fãrã TVA. Proiectul trebuie sã se realizeze, în parteneriat, de Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Judetean Vaslui, prin Regio-Programul Operational Regional, Axa 2, îmbunãtãtirea infrastructurii regionale si locale de transport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu