Hristache Badiu, bărbatul din Coroiești care a lăsat însărcinată o fetiță de numai 13 ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare

Barlad Online

Vasluianul de 63 de ani care a întreținut relații sexuale cu o fetiță de 13 ani a primit cea mai blândă pedeapsă prevăzută de legea penală. Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe Hristache Badiu la trei ani de închisoare. Procurorii au considerat că pedeapsa aplicată este prea blândă și au făcut recurs. Acum două zile, s-a judecat primul termen la Curtea de Apel Iași.
Cazul a fost intens mediatizat încă din august 2011, când s-a aflat că vecina lui, de 13 ani, este însărcinată în patru luni.
Mama fetei a făcut plângere penală împotriva lui Badiu, convinsă fiind că fiica sa a fost violată. În timpul anchetei s-a dovedit că între cei doi s-au consumat relații sexuale liber consimțite. Copila a fost atrasă în patul iubitului cu 50 de ani mai bătrân în schimbul unor sume de bani, mâncare sau dulciuri. De fiecare dată când se culca cu ea, bătrânul îi dădea să bea alcool. Culmea, când totul a ieșit la iveală, moșul iubăreț a declarat anchetatorilor că el a fost victima. Din punctul său de vedere, fetița a fost cea care a făcut orice e posibil să-i stârnească apetitul sexual. Mai mult, era mândru de performanțele sexuale și  interesul pe care-l prezenta pentru o copilă aflată la vârsta pubertății.
Victima a avut enorm de pătimit de pe urma poveștii de iubire pe care a avut-o cu Hristache Badiu. A intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și a fost internată într-un centru special pe toată durata sarcinii. A beneficiat de un program de consiliere psihologică. Deși în primă fază declara că îl iubește pe bătrânelul care a lăsat-o însărcinată, a ajuns să aibă repulsie totală față de el și de copilul pe care-l purta în pântece. În urma investigațiilor medicale s-a dovedit că ea suferea și de un ușor retard mintal, dar și o de boală cardiacă și afecțiuni renale. A născut un copil sănătos, apoi a revenit la casă părintească dar fără copilașul pe care l-a adus pe lume.
Potrivit art. 298 (1) din Codul Penal, actul sexual cu o persoană ce nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu