Deficiențe la Urgențe Barlad

Barlad Online

În urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică Vaslui la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul spitalului bârlădean, s-au constatat o serie de deficiențe. În primul rând, a fost vorba despre neevidențierea consumului de medicamente și materiale sanitare.
La Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad nu se ține evidența consumului de reactivi, medicamente și materiale sanitare. Este concluzia pe care a tras-o Corpul de control al
Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Auditul a fost trimis la CPU Bârlad ca urmare a scandalului iscat de către salariați.
Autoritățile s-au autosesizat ca urmare a reclamațiilor pe care le-au făcut asistenții medicali, ei fiind convinși că sunt sustrase seringi și alte materiale sanitare. Colectivul CPU era nemulțumit și de management, drept pentru care conducerea spitalului a numit un nou șef de secție, în persoana dr. Diana Terchi, urmând a fi scos la concurs și postul de asistent-șef.
Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, ne-a declarat: “Controlul a vizat modul de organizare și funcționare a CPU, gestionarea resurselor financiare alocate de către Ministerul Sănătății, organizarea evidenței contabile a cheltuielilor de medicamente, materiale sanitare, reactivi, respectarea destinației fondurilor pentru CPU. S-a constatat că, la data controlului, nu exista o evidență distinctă a consumurilor pe pacienți, iar organizarea CPU nu corespunde în totalitate prevederilor legale”.
Conducerea DSP Vaslui a spus că la CPU Bârlad se făcea o notă justificativă pentru toți pacienții, nu pentru fiecare în parte. E greu de spus dacă resursele erau folosite conform destinației sau existau și scurgeri.
“Le-am făcut o serie de recomandări pentru remedierea deficiențelor constatate, în limita competețelor pe care le avem potrivit Ordinului MS nr. 1.706/2007 și Ordinului 310/2001”, a mai spus Mihaela Vlada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu