De profesie infractor

Barlad Online

Un individ din comuna Grivița, poreclit de oameni Coțac, a ajuns spaima satului printr-un șir nesfârșit de fapte penale. Deși are numai 26 de ani, înregistrează deja un cazier încărcat. Acum, este arestat în cauză și judecat pentru două fapte penale, printre care tâlhărirea unei persoane cu handicap psihic.
Vasile Drăgoi (26 de ani), din comuna Grivița, poreclit de săteni Coțac, a fost trimis în judecată de procurorii bârlădeni pentru tâlhărie și furt calificat. Bărbatul este arestat și în această lună va avea loc primul termen de judecată pentru două fapte penale.
Potrivit rechizitoriului, prima faptă pentru care este judecat a fost comisă la jumătatea lunii noiembrie 2011. Drăgoi era în vizită la o femeie din satul Odaia Bursucani, comuna Grivița, împreună cu un alt bărbat. Ei negociau un schimb de bunuri (un telefon pentru o stație de amplificare). Hoțul a profitat de neatenția gazdei pentru a-i sustrage un telefon mobil, iar femeia
și-a dat seama abia a doua zi. Telefonul a fost vândut cu 70 de lei și, culmea, după 20 de zile, cumpărătorul a ajuns în casa femeii, care și-a recunoscut aparatul.
Deși Coțac a intrat în atenția anchetatorilor pentru această faptă, a continuat să încalce legea. Chiar în noaptea de revelion, a tâlhărit o persoană cu handicap psihic, pe care a lovit-o cu pumnii și picioarele în zona capului și i-a luat toți banii din buzunar - 70 de lei. Victima a necesitat câteva zile de îngrijiri medicale.
Ambele prejudicii au fost recuperate. În primele zile ale anului în curs, Vasile Drăgoi a fost arestat și cercetat penal, iar primul termen de judecată a fost stabilit la jumătatea lunii.
Individul a mai fost cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni prin violență, în 2010, dar dosarul a fost soluționat prin împăcarea părților. În același an, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru violare de domiciliu, lovire și alte violențe. Potrivit art. 209 din Codul penal, Coțac riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu