Constantin clarificã situatia!

Barlad Online

“UNPR nu va fuziona cu alt partid si nici nu se va dizolva”, sustine presedintele organizatiei judetene a Uniunii Nationale pentru Progresul României (UNPR), Ionel Constantin.
UNPR considerã cã întreaga Coalitie si toti membrii partidelor aflate la Putere trebuie sã se concentreze acum pe actul guvernãrii si nu pe calcule de naturã electoralã. Singurul fundament al succesului în 2012 este performanta economicã transpusã în cresterea nivelului de trai. Nici aliantele, nici formulele de campanie si nici artificiile de comunicare nu pot substitui cresterea economicã. “Prin urmare, UNPR îsi reafirmã loialitatea fatã de Coalitie si fatã de actul guvernãrii, punând pe primul loc interesul national si dialogul social. Am intrat de la bun început în aceastã formulã de guvernare stiind cã nu va fi deloc usor. UNPR a stat la greu si a asigurat stabilitatea politicã, contribuind astfel la evitarea haosului economic si social. Acelasi lucru îl vom face si în continuare, având convingerea cã aceastã Coalitie este singura care poate sã creascã nivelul de trai al românilor si sã punã tara la adãpost de orice probleme economice. UNPR este un partid de centru-stânga si îsi va pãstra identitatea indiferent de ce se va întâmpla. Am construit acest partid pe principii solide. Nu vom abandona, asadar, valorile în care credem pentru niciun calcul electoral. Nu vom renunta nici la proiectul privind taxarea averilor mari si foarte mari, nici la preocuparea noastrã constantã pentru pensiile si salariile românilor si nici la celelalte mãsuri pe care le-am sustinut ca formatiune politicã membrã a Coalitiei de guvernare”, spune liderul judetean al UNPR, Ionel Constantin.
UNPR va analiza alãturi de PDL candidatii la locale
“În egalã mãsurã, UNPR este un partid care se manifestã responsabil si nu populist. Responsabilitatea ne obligã sã privim dincolo de orizontul alegerilor din 2012 si sã contribuim la efortul comun cã aceastã Coalitie sã guverneze si în urmãtorii patru ani. Din acest motiv, UNPR, asa cum a precizat în numeroase rânduri, agreeazã o formulã de parteneriat pragmatic cu principalul partid de la guvernare. Acest parteneriat presupune cã, acolo unde unul dintre cele douã partide are candidat în functie, acesta sã primeascã sprijinul celeilalte formatiuni. Acolo unde candidatul în functie este de la Opozitie, UNPR si PD-L vor desemna si vor sustine în solidar candidatul cu cele mai mari sanse la victorie, indiferent de partidul din care face parte. Aceastã formulã de aliantã are la baza o evaluare responsabilã pe care fiecare partid trebuie sã o facã. Nu amestecãm doctrine si ideologii diferite, nu facem confuzii de principii si nu recurgem la fuziuni lipsite de realism si de perspectivã. Pur si simplu, punem toate eforturile electorale în slujba Coalitiei, a Guvernului si, prin aceasta, în slujba României. UNPR nu va fuziona, nu se va dizolva într-un alt partid, nu va renunta la principiile sale de centru-stânga, nu va renunta la vulturul din siglã si la nimic din ceea ce reprezintã acesta. Suntem un partid condus de principii si nu de oportunism. Partidele care formeazã Coalitia si-au asumat ultimii patru ani de guvernare grea, dar curajoasã, acordând sprijin Guvernului si fãcând eforturi sustinute, adoptând mãsuri menite sã salveze tara de la colapsul economic si plãtind pretul scãderii popularitãtii, dar toate pentru depãsirea crizei economice care a afectat întreaga lume, pentru români si pentru România”, a mai explicat presedintele UNPR Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu