Cetãtean de onoare în comuna natalã!

Barlad Online

Pentru a reabilita clãdirea fostului spital de la Ghermãnesti, în care sã se înfiinteze un Centru de Asistentã Socialã, CJ Vaslui a alocat recent suma de 5 milioane de lei. Mãrinimia n-a rãmas fãrã ecou, primarul Gelu Pecheanu de la Drânceni anuntând cã intentioneazã sã-l rãsplãteascã pe presedintele Vasile Mihalache cu titlul de cetãtean de onoare. Numai cã are o retinere: ca sã merite cinstea, presedintele CJ trebuie sã reabiliteze urgent drumul judetean 284 (Arsura – Ghermãnesti). Altfel, pierde titlul!
ARGUMENT “Eu mã gândesc serios sã-l fac pe domnul Vasile Mihalache cetãtean de onoare. Zic, sã-l sustin în sensul acesta, cã tot e dânsul fiu al comunei. Plus cã mie mi-e si foarte simpatic. E combativ, n-am ce zice! Mai ales când am vãzut cã ne-a dat 5 milioane de lei la comunã, pentru Centrul de Asistentã Socialã, zic, uite, dânsul nu ne-a uitat. Ba ne sustine! De aceea, am spus cã vreau sã îl fac cetãtean de onoare”, a mãrturisit primarul Pecheanu. Are însã o conditie. “Mâine l-as decora, ca sã zic asa, dar ce mã fac eu cu faptul cã drumul judetean din comunã, DJ 284, care este în administrarea Consiliului Judetean, e ca dupã bombardament? Eu spun cã dacã vrea sã-l fac cetãtean de onoare si sã fie ceva cu adevãrat frumos, cel mai bine ar fi sã ne facã si drumul, ca sã fie si el bucuros cã e cetãtean de onoare într-o comunã cu drumuri bune, nu bombardate”, a mai spus, aluziv, alesul Drâncenilor.
Se pune la cale un “Centru Balnear International”, la Ghermãnesti!
INTENTII Cu banii care au fost alocati de CJ Vaslui, se va începe reabilitarea clãdirii fostului spital Ghermãnesti, unde se intentioneazã crearea unui Centru de Asistentã Socialã. De altfel, Primãria Drânceni, în parteneriat cu o unitate administrativã din Ucraina, dar si raionul Hâncesti din Moldova, au depus împreunã un proiect transfrontalier, pentru crearea asa-numitului “Centrul Balnear International” Ghermãnesti. Gelu Pecheanu se laudã cã, dacã proiectul depus la Suceava va primi un punctaj bun, în comunã la el se va ridica cel mai frumos obiectiv din judet. “Vã dati seama cã aici vor fi investiti în jur de 1,5 milioane de euro? Vom face un hotel cu 110 locuri, modern, cu salã de conferinte, cu restaurant, cu toate cele necesare exploatãrii izvoarelor cu ape vindecãtoare, unice, spun specialistii, în România. Nu va fi în judet, ce va fi la Drânceni, dacã dã Dumnezeu sã primim punctaj bun la evaluare!”, se roagã primarul Pecheanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu