Victimile accidentului de la Bădeana au fost duse la capele Șase morți, un singur priveghi

turcu_gabriel.jpg
Rudele și prietenii celor șase persoane care au decedat luni dimineața în tragicul accident de la Bădeana s-au adunat seara la morgă pentru primul priveghi.
Zeci de oameni s-au strâns, luni seară, la morga spitalului bârlădean pentru a-i plânge pe cei care au murit în cumplitul accident de la Bădeana. Un singur priveghi pentru toți cei șase dispăruți. Toți sunt șocați de dispariția fulgerătoare și nu le vine să creadă că, în urmă cu numai o zi, s-au distrat împreună.
Cei șase morți vor fi înmormântați separat, nu vor avea parte de o slujbă religioasă comună. Cătălin Ionuț Petrea (29 de ani) - din Bârlad, Gabriel Turcu (32 de ani) - Bârlad, Loredana Enache (32 de ani) - Perieni, Viorel Cosma (43 de ani) - Perieni, Florin Obreja (17 ani) - Ghidigeni și Valentin Alexandru Dubarcă (14 ani) - Bârlad au fost duși la capele. Înmormântarea va avea loc joi, cel mai probabil. Cătălin Petrea, șoferul, și logodnica sa, Loredana Enache, vor fi înmormântați separat, fiecare în localitatea de domiciliu. Aveau mulți prieteni comuni, unii dintre ei fiind în străinătate la momentul tragicului accident. Încă de ieri au început să se întoarcă acasă pentru a-i conduce pe ultimul drum.
Cauzele accidentului rămân, deocamdată, necunoscute. Examenul necroptic și analizele de laborator ar putea să aducă ceva lămuriri.
“Conform procedurii, în cadrul necropsiei sunt prelevate probe pentru a stabili alcoolemia. Vom face cunoscute aceste informații imediat ce vom avea certificatul medico-legal. Rezultatele finale vor fi gata peste aproximativ o lună”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.
Unul dintre prietenii lui Petrea, care s-a despărțit de acesta cu mai puțin de două ore înainte de accident, a spus că era un șofer experimentat și că e posibil să fi fost orbit de farurile unei mașini care venea din sens opus. O altă cauză, despre care cei mai mulți se feresc să vorbească, este faptul că acesta ar fi consumat alcool.
Șoferul era băut
Potrivit cercetărilor polițiștilor vasluieni, cele șase persoane care au murit în accidentul produs între localitățile Tutova și Bădeana petrecuseră într-un bar din Tutova până dimineață, apoi au plecat spre Bârlad. Persoanele aflate în local au declarat anchetatorilor că inclusiv tânărul de 29 ani care s-a urcat la volan consumase băuturi alcoolice.
“Probabil, așa se explică de ce șoferul a părăsit partea carosabilă pe un drum în aliniament, necirculat la acea oră și fără să fie acoperit cu polei, gheață sau zăpadă. Practic, după ce mașina a ieșit în decor, a lovit trei sălcii dintr-o lizieră de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat. Trei dintre victime, prin care și tânăra de 31 ani care a mai supraviețuit puțin după accident, au fost proiectate afară din autoturism”, a declarat Mihaela Ștraub.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au mai constatat că acul vitezometrului autoturismului a rămas blocat la 137 de kilometri la oră.
Accidentul a avut loc luni, la ora 5.08, pe Drumul European 581, chiar la ieșirea din localitatea Bădeana. Cei șase se aflau într-un autoturism BMW și se întorceau în Bârlad, după ce noaptea petrecuseră în Tutova. Mașina a ieșit de pe carosabil cu viteză, a acroșat trei sălcii și s-a răsturnat în câmp. Trei dintre pasageri au fost aruncați din mașină. În urma impactului, au murit pe loc cinci dintrei ei. Femeia a fost găsită în viață de ambulanțieri, dar a murit puțin mai târziu în secția Terapie Intensivă a spitalului bârlădean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu