Proprietarul magazinului de unde a căzut ţurţurul de gheaţă are dosar pentru ucidere din culpă

Barlad Online

Poliţiştii vasluieni au întocmit, marţi, dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele directorului complexului comercial din centrul municipiului Bârlad, de pe acoperişul căruia a căzut o cantitate importantă de gheaţă şi zăpadă care a omorât un bărbat de 43 de ani, angajat al magazinului.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, în urma primelor cercetări s-a stabilit că directorului complexului comercial ar fi dat dispoziţie mai multor angajaţi ai magazinului să îndepărteze ţurţurii de pe pereţii imobilului.
Deşi, iniţial, anchetatorii susţineau că bărbatul ar fi fost lovit de gheaţă pe trotuarul din faţa magazinului, ulterior au aflat că, de fapt, victima se afla pe o terasă de la etajul întâi al clădirii.
"În urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului şi pe baza declaraţiilor martorilor, s-a constatat că victima se afla, împreună cu un alt coleg de serviciu, pe terasa de la etajul întâi al clădirii pentru a efectua, în baza unei dispoziţii, lucrări de îndepărtare a ţurţurilor de pe acoperiş şi pereţii clădirii.
La un moment dat, o bucată mare de gheaţă i-a căzut pe spate, ceea ce i-a provocat şi acele leziuni interne care, în final, i-au fost fatale. În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele directorului general al complexului comercial, cel care a dat acea dispoziţie de efectuate a lucrărilor de îndepărtare a ţurţurilor", a declarat, marţi, responsabilul mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Loredana David.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu