Concert instrumental-vocal

Barlad Online

pavilion_expozitional_guguianu_barlad2007_33.jpg
Duminică, la Pavilionul muzeal “Marcel Guguianu” Bârlad, va avea loc un nou concert de muzică clasică, eveniment organizat în colaborare cu Universitatea de Arte “George Enescu” Iași.
La o săptămână după ce au concertat la Bârlad doi muzicieni maghiari de înaltă ținută, violonistul Antal Szalai și pianistul Jozsef Balog, conducerea Muzeului “Vasile Pârvan” invită melomanii la un nou concert de excepție. Duminică, de la 11.30, la Pavilionul muzeal “Marcel Guguianu” va avea loc un recital vocal-instrumental, susținut de prof. Ioana Stănescu (pian), eleva Ioana Daniela Chiriac (pian) și prof. Cătălina Ionela Chelaru (soprană).
În program au fost incluse lucrări de Alfred Alessandrescu, Gheorghe Dima, Sabin Drăgoi, Felicia Donceanu, Florin Comișel, Achim Stoia, Nicolae Bretan, M. Moszkowsky, J. S. Bach.
Mircea Mamalaucă, directorul muzeului bârlădean și organizatorul concertului, ne-a declarat: “Avem o colaborare mai veche cu Universitatea de Arte din Iași, dar este pentru prima dată când concertează chiar profesorii. Doamna Ioana Stănescu a venit o dată la un concert organizat de noi și i-a plăcut foarte mult atmosfera de aici. S-a oferit să susțină un recital și să extindeam colaborarea noastră”.
Potrivit înțelegerii dintre muzeografii bârlădeni și Universiatatea “George Enescu” Iași, profesorii și elevii lor vor concerta la Bârlad de două-trei ori pe an. Publicul nu va plăti bilet de intrare și, în limita celor aproximativ 300 de locuri, vor fi lăsați să intre toți doritorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu