“Gândacii rămân o problemă”

Barlad Online

În saloanele spitalului bârlădean mișună gândacii, deși subsolul clădirii principale a fost iginenizat și conductele au fost schimbate. Prima dezinsecție din an va fi făcută abia în mai-iunie.
Secțiile Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad sunt asaltate gângănii. Bolnavii sunt îngroziți de numărul mare al gândacilor care mișună prin toate cotloanele, chiar și prin dulăpioarele cu medicamente. Mobilierul, instalațiile sanitare, pardoseala și orice crăpătură ascund colonii întregi de gândaci. În timp ce pacienții se plâng că se trezesc noaptea cu gândacii pe ei, conducerea spitalului susține că fac periodic dezinsecții.
“Pur și simplu se urcau pe noi și, de când am stat în spital, am coșmaruri. Este inadmisibil să existe atâția gândaci într-o unitate în care totul ar trebui să sclipească de curățenie. Unde există așa ceva, e pericol de îmbolnăvire. Aste e părerea mea și, din păcate, nu se face tot ce e posibil pentru stârpirea lor”, ne-a declarat o pacientă.
Conducerea spitalului spune că, odată cu lucrările de reconsolidare, s-a făcut și reabilitarea subsolului. Țevile au fost înlocuite și subsolul igienizat. Prin urmare, principalul loc unde se înmulțeau gândacii este curat. Din păcate, aceștia au migrat în saloane și nu se vor face dezinsecții prea curând, pentru că soluțiile respective nu au efect la temperaturi scăzute.
“Gândacii rămân o problemă. Deratizările se fac conform condițiilor atmosferice și a gradului de ocupare al spitalului. După cum se știe, gradul de ocupare este de peste 90% și nu putem face rotația pacienților în saloane. Și în acest an, la fel ca anii trecuți, vom face dezinsecția potrivit graficului, de două ori pe an”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Prin urmare, prima dezinsecție din an va fi făcută în perioada mai-iunie și următoarea în septembrie-octombrie. Deși se va face în toate secțiile, rezultatele nu sunt cele scontate. Asta și pentru că sumele alocate pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt mult mai mici decât ar trebui. Spitalul alocă anual aproximativ 11.000 de lei, în loc de minim 20.000, cât ar trebui pentru stârpirea gândacilor și șoarecilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu