Spitalul bârlădean afectat de infiltrații

Barlad Online

Cantitățile mari de zăpadă acumulate pe pavilioanele spitalului bârlădean afectează construcțiile. Secțiile situate la ultimele etaje ale clădirilor prezintă urme de infiltrații.
Problemele cu care se confruntă Spitalul Muncipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad din cauza ninsorilor continuă. În primă fază, au fost probleme majore din cauza nămeților acumulați în curte. Abia au fost deszăpezite aleile de acces în unitate, că zăpada abundentă a început să facă și alte daune. Încălzirea ușoară a vremii a dus la infiltrarea apei în pereți. Toată zăpada de pe acoperiș a început să-și croiasă drum prin șarpantă și inundă saloanele aflate la ultimul etaj. Șefii de secții reclamat problemele și conducerea unității încearcă, pe cât posibil, să limiteze daunele. Cele mai multe probleme sunt la Neurologie, secție care a trecut chiar anul trecut prin reparații, tot din cauza infiltrațiilor, Medicală și Psihiatrie.
“I-am urcat pe oamenii mei în pod să dea zăpada jos, dar pe acoperiș nu pot să-i las. Am cerut ajutorul pompierilor pentru a da zăpada de pe acoperiș. Ieri (luni n.r.) au fost la Neurologie (spitalul nou - n.r.) și azi au făcut verificări la Pavilionul II (unde e și secția Psihiatrie - n.r.) și la spitalul de copii”, ne-a declarat Viorel Petcu, managerul spitalului.
Mai mulți angajați ai spitalului se plâng că lucrările de construcție au fost făcute de mântuială. Dacă secțiile medicale se află în clădirea principală a spitalului, veche de peste 30 de ani, nu la fel se poate spune și despre Neurologie, secție situată în spitalul nou. Acolo au fost probleme majore și anii trecuți, pentru că acoperișul a fost constuit prost. Din această cauză, mai multe apa s-a inflitrat în mai multe saloane, iar pereții apoi au mucegăit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu