Aproape mort de frig

Barlad Online

Cel mai grav caz cu care s-au confruntat medicii bârlădeni în această iarnă, victimă a expunerii prelungite la frig, a fost adus la spital acum două zile. A fost vorba despre un bărbat de 37 de ani, din localitatea Bălăbănești, județul Galați. Pacientul a fost direcționat către Bârlad de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Galați.
“Când l-au preluat colegii mei, era conștient, dar era în șoc hipotermic și prezenta degerături grave la ambele picioare”, ne-a explicat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.
La internare, pacientului i-a fost pus diagnosticul “hipotermie, comă gradul I și degerături de gradul III și IV la picior și gambă bilateral”. Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă în vedera stabilizării, urmând ca medicii chirurgi să-l evalueze și să stabilească dacă se impune amputarea membrelor sau e posibilă recuperarea.
Tot miercuri, la Compartimentul Primiri Urgențe a fost adus cu ambulanța un bătrân de 85 de ani, din Ivești. Pensionarul a fost găsit înghețat în casă și diagnosticat cu degerături de gradul I și II la nivelul picioarelor. Având o vârstă înaintată, există riscuri majore.
“În afară de cei doi pacienți cu degerături, la unitatea noastră au mai fost aduși de către serviciile de ambulanță trei oameni ai străzii. Niciunul nu avea probleme medicale și au fost direcționați către adăposturile sociale”, ne-a spus dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu