Ioan Hobana, comemorat la Bârlad

Barlad Online

Prima serată literară organizată în cadrul Muzeului “V. Pârvan” Bârlad în acest an este dedicată scriitorului Ioan Hobana.
Vineri, , de la ora 18, la Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad - secția “Personalități bârlădene”, are loc prima serată literară din acest an. Evenimentul este intitulat “Ion Hobana și triumful visătorilor” și este prilejuit de împlinirea unui an de la trecerea în neființă a scriitorului.

Ion Hobana este unul din cei mai cunoscuți scriitori de science-fiction români care a copilărit în Bârlad. A rămas legat de orașul adolescenței sale și parte din activitatea profesională a fost marcată de “orașul de suflet”, cum îi plăcea să spună. S-a stins la 78 de ani, pe 22 februarie 2011, după o lungă suferiță. În ultimii ani de viață, a răspuns invitațiilor făcute de muzeul bârlădean pentru a participa la o serie de activități. A făcut mai multe donații de carte, corepondența avută cu mai mulți scriitori români, fotografie veche etc.
La serata literară de vineri va fi prezent scriitorul Dan Farcaș, din București, cercetător al fenomenului OZN și al civilizațiilor extraterestre și, de la moartea lui Hobana, președinte al Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate. De asemenea, a fost invitat și prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice “Sirius” - Club UNESCO. Pe parcursul activității comemorative, vor fi proiectate fotografii ale scriitorului ce au fost realizate în perioada 2004-2009, chiar în timpul activităților derulate la muzeul bârlădean. Vor mai fi proiectate fragmente dintr-un interviu televizat, realizat în 2007, înainte de lansarea romanului “Călătorie întreruptă”. Evenimentul este organizat de muzeograful Alina Butnaru. Intrarea la eveniment este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu