Ziua Protectiei Civile, marcata la ISU

Barlad Online

Cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) «Podul Înalt» Vaslui au sãrbãtorit, ieri, «Ziua Protectiei Civile din România». Aniversarea a fost marcatã atât printr-o întâlnire festivã, cât si prin activitãti de informare si prevenire, activitãti sportive si prin «Ziua portilor deschise».
La festivitatea organizatã în incinta Centrului de Informare si Pregãtire pentru Situatii de Urgentã din incinta Casei Armatei au participat cadre ISU, reprezentanti ai institutiilor partenere în interventiile desfãsurate în situatii de urgentã, dar si invitati din administratie: Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, Ciprian Iftimoaei, subprefectul judetului, si Corneliu Bichinet, vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Dupã ce col. Neculai Olaru, seful ISU Vaslui, a citit mesajele de felicitare transmise de institutiile superioare, au fost prezentate o serie de activitãti specifice ale institutiei: s-a vorbit despre interventiile pirotehnice, despre activitãtile de prevenire, despre înfiintarea si activitãtile specifice echipei de scafandri, înfiintatã în luna septembrie 2010. Oficialitãtile prezente au transmis felicitãri cadrelor ISU pentru modul în care au fost gestionate situatiile de urgentã, la care s-au adunat urãrile, specifice unei zile aniversare. În fata Centrul de Informare si Pregãtire pentru Situatii de Urgentã a fost instalat un punct de informare, unde cadre ale Inspectiei de Prevenire au distribuit pliante trecãtorilor (aproximativ 300 de persoane) si au informat cetãtenii referitor la tipurile de risc din judetul nostru. Ieri, în toate subunitãtile ISU Vaslui aniversarea a fost marcatã prin “Ziua Portilor Deschise”. Peste 500 de copii, elevi, cadre didactice, dar si simpli trecãtori au vizitat spatiile, tehnica de interventie si accesoriile existente în dotarea inspectoratului. Ziua Protectiei Civile a fost sãrbãtoritã la Vaslui si printr-o serie de activitãti care au debutat încã de vineri, 24 februarie, prin competitii sportive, care au avut loc la Sala sporturilor. Participantii din toate subunitãtile ISU Vaslui s-au întrecut la minifotbal, tenis de masã si sah. Echipa Detasamentului Vaslui a câstigat la minifotbal, reusind sã învingã reprezentant ii celorlalte subunitãti.
Elevi în vizitã la Detasamentul de Pompieri Bârlad
Ca în fiecare an, de Ziua Protectiei Civile, Detasamentul de Pompieri Bârlad a putut fi vizitat de orice persoanã interesatã. Turul a început cu vizionarea de filme si secvente surprinse la diferite dezastre (cutremure, inundatii, alunãcãri de teren, incendii), proiectate în sala ce deserveste ca punct de informare si pregãtire în domeniul situatiilor de urgentã. Ulterior, elevilor si cadrelor didactice care i-au însotit le-au fost prezentate dotarea si tehnica de interventie, iar, în final, au asistat la câteva exercitii demonstrative. La plecare, fiecare dintre vizitatori a primit pliante cu informatii despre modul în care trebuie sã actioneze în cazul situatiilor de urgentã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu