Teatru “VIP”, redeschis pentru vip-uri

Barlad Online

Intrarea la primul spectacol jucat pe scena Teatrului “Victor Ion Popa” Bârlad după finalizarea lucrărilor de  reabilitare/modernizare se va face numai pe bază de invitații.
Sâmbătă, 12 mai, de la ora 18, are loc mult așteptata inaugurare a Teatrului “Victor Ion Popa” (VIP) Bârlad. După mai bine de doi ani, timp în care clădirea a fost reabilitată din temelii, publicul spectator este așteptat la primul spectacol. Se va juca “Take, Ianke și Cadîr”, piesă de referință a dramaturgiei românești, scrisă de patronul spiritual al instituției. Spre dezamăgirea iubitorilor de teatru, intrarea se va face numai pe bază de invitații.
Marcel Anghel, directorul teatrului, ne-a declarat: “Am ales această piesă pentru inaugurare din două considerente: este scrisă de mentorul spiritual al teatrului bârlădean și o jucăm în premieră în această sală. De săptămâna viitoare, vom relua programul obișnuit, adică vom juca în fiecare joi și sâmbătă. Deocamdată, nu am stabilit ce piese vor fi în program”.
Spectacolul “Take, Ianke și Cadîr” a fost realizat în stagiunea 2008-2009, în regia lui Vasile Mălinescu și scenografia lui Sandu Maftei. Este a cincea montare a piesei la teatrul bârlădean și are mare priză la publicul spectator pentru că dramaturgul V.I. Popa s-a inspirat din realitatea Bârladului interbelic. Acțiunea se petrece într-o mahala, undeva în zona “Podul pescăriei”, și surprinde relațiile inter-etnice între un român (Take), un ovreu (Ianke) și un turc (Cadîr), personaje interpretate de actorii Sorin Ghiorghe, Marcel Anghel și Gruia Novac jr. Alături de ei vor juca Lily Popa Alexiu (baba Safta), Cella Croitoru (Ana - fiica lui Ianke) și Simon Salcă jr. (Ionel - fiul lui Take).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu