Scandalagiu liniștit cu trei gloanțe: Împușcat de polițiști

Barlad Online

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Puiești, a ajuns la spital, sâmbătă, după ce a fost împușcat de polițiști. Omul era băut bine și i-a amenințat pe polițiști cu o secure. Cum nici măcar focurile de avertisment nu l-au liniștit pe scandalagiu, oamenii legii s-au văzut nevoiți să-l ia în cătarea armelor din dotare. A fost doborât cu trei gloanțe (două l-au nimerit în abdomen și unul în șold). Bărbatul este un mai vechi client al oamenilor legii, în urmă cu doi ani fiind cercetat într-un alt caz de ultraj. Atunci, a sărit la polițiști cu o scândură ruptă dintr-un gard.
Sâmbătă, în jurul orei 17, Ambulanța Bârlad a răspuns unui apel provenit de la o femeie din satul Hălărești, comuna Iana. Aceasta a apelat la ambulanțieri, dar a cerut și ajutorul poliției pentru că soțul ei, Daniel Catană, 31 de ani, devenise extrem de agresiv după ce dăduse pe gât cantități însemnate de băuturi alcoolice.
În scurt timp, la fața locului au ajuns atât echipaje de la Ambulanță, cât și de la Secția de Poliție Puiești. Inițial, s-a dorit ca individul să fie transportat la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului municipal “Elena Beldiman” Bârlad.
“Colegii de la Secția Puiești l-au depistat pe Catană pe una dintre ulițele satului, în timp ce se deplasa cu o căruță. Într-o primă fază, polițiștii au încercat să rezolve conflictul pe cale amiabilă. Au vrut să stea de vorbă cu el, să-l facă să se liniștească. Acesta s-a dovedit a fi extrem de agresiv, atât în limbaj, cât și în comportament. Avea în mână o secure și a început să-i amenințe pe polițiști”, ne-a declarat inspectorul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Înfierbântat bine, Catană a trecut la atac și, într-o explozie de furie, a sărit la polițiști fluturând amenințător securea. Individul a reușit să lovească de mai multe ori în portbagajul și gamurile laterale ale mașinii de intervenție. Acest lucru, dar și atitudinea din ce în ce mai amenințătoare a individului i-au făcut pe oamenii legii să apeleze la armamentul din dotare. Cei doi polițiști au tras mai multe focuri de avertizare în plan vertical, dar Catană nu a dat nici un semn că i-ar păsa. Unul dintre polițiști nu a mai avut încotro și a deschis focul asupra individului, reușind să-l pună la pământ.
După ce echipajul de pe ambulanță i-a acordat primele îngrijiri, a fost transportat la spitalul din Bârlad. Acolo, medicii bârlădeni au stabilit că două dintre gloanțe l-au lovit în abdomen, iar unul în șold. După ce i-au fost extrase gloanțele, individul a fost transferat la un spital din Iași. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Daniel Catană este o mai veche cunoștință a polițiștilor. Pe 21 iunie 2010, aflat tot sub influența băuturilor alcoolice, a provocat un scandal monstru în fața Postului de Poliție Iana. Oamenii legii au încercat să-l potolească, însă individul a rupt o scândură dintr-un gard și a sărit la unul dintre polițști. În cele din urmă, a fost imobilizat și a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu