Bârladul secolului XXI, cu mocirlă în centrul orașului

Barlad Online

Daniel Andrei, candidatul PP-DD la funcția de primar al Bârladului, a organizat o nouă conferință de presă într-o zonă a orașului în care infrastructura nu a beneficiat de îmbunătățiri în ultimii 50 de ani. Omul de afaceri și-a instalat “biroul de campanie” pe o stradă din buricul târgului, unde cetățenii plătesc impozite pentru Zona 1, dar străzile nu sunt cu nimic mai bune decât ulițele de la țară. Conferința a fost la un pas să se tremine tragic din cauza unui șofer care, intenționat, a trecut cu viteză pe stradă și un cameraman a fost la un pas să ajungă sub roți.
Strada Parcul Libertății și fundătura Stroe Belloescu, situate în Zona 1 a Bârladului, au fost alese la finele săptămânii trecute de Daniel Andrei, candidatul la funcția de primar a orașului din partea PP-DD, pentru a susține o nouă conferință de presă. Alegerea locației nu a fost făcută la întâmplare, ci pentru a le exemplifica alegătorilor că, în 22 de ani de democrație, nu s-au îmbunățit cu nimic condițiile de trai ale bârlădenilor care au ghinionul să locuiască lângă arterele principale. Străzile amintite sunt la câțiva pași de Biblioteca Municipală, dar nu sunt asfaltate, iar gropile, bălțile adânci și mormanele de gunoaie fac parte din peisaj. Cu toate astea, oamenii plătesc cele mai mari impozite din oraș pentru că au case în buricul târgului. Infrastructura, însă, e nedemnă chiar și pentru cele mai prăpădite sate.
La fel ca în conferințele anterioare, Daniel Andrei a renunțat la pantofi în favoarea cizmelor de cauciuc și, însoțit de staful de campanie, a escaladat toate mormanele de moloz abandonate în mijlocul drumului și a călcat în toate băltoacele. Și-a instalat fotoliul într-una din bălți, chiar în spatele uzinei de apă. Întâmplarea face că la fața locului era trasă la umbră o căruță cu cai, atelaj folosit pentru a le așeza pe cele trei asistente ale sale.
“Nea’ Titi, ăsta e Bârladul pe care-l conduci de opt ani de zile! De ce nu ai curaj să vii pe străzile astea să le spui oamenilor ce-ai făcut pentru ei?! O să rămâi în istorie sub numele «Împăratul fură tot». Nea’ Titi, ai barcă de 200.000 de euro! Vino aici să pescuiești, nu te mai duce în Deltă! Conform tradiției din ultimii ani, ai acoperit gropile cu flori. Sunt bune și florile, dar mai întâi e nevoie de străzi asfaltate, de canalizare. Asta vor oamenii să vadă mai întâi”, a declarat Daniel Andrei.
Pentru a demonstra cât e de ușor să schimbi fața orașului fară efort prea mare, le-a solicitat angajaților săi să aducă de urgență câteva jardiniere. În cel mult 10 minute, au fost aduse la fața locului florile solicitate și brusc strada a căpătat culoare: “Nea’ Titi, uite ce repede am rezolvat problema. Îți donez florile!”
Daniel Andrei a declarat că a aflat că a urcat câteva procente în sondajele de opinie comandate de PSD și PNL, rezultate în
urma cărora a primit felicitări de la șefii săi de partid: “Au venit sondajele și rezulatul e mai bun decât mă așteptam. Potrivit sondajului făcut de PNL, sunt la egalitate cu Titi. Iar din sondajele comnadate de PSD reiese că sunt cu două-trei puncte sub Titi. Vă spun un secret, mai am câteva documente foarte importante pe care le voi face publice și îi voi desființa pur și simplu pe șpăgarii orașului”.
El a mai spus că în primele zile ale lunii iunie va veni la Bârlad Dan Diaconescu, zi în care va organiza un miting de
amploare și va cere demisia actualului primar Contantin Constantinescu. Inițial, mitingul ar fi trebuit să aibă loc pe 25 mai, dar nu a primit autorizații din partea Primăriei și a Poliției Bârlad pe motiv că solicitarea nu a fost formulată din timp.
Conferința sabotată
În timp ce Daniel Andrei susținea conferința de presă în mijlocul străzii Parcul Libertății, și-a făcut apariția un atutorism Audi de culoare închisă cu numărul de înmatriculare B 111 AGA. Șoferul nu a putut fi văzut de nimeni din cauza geamurilor fumurii, dar a fost cât se poate de evident că avea o țintă. După ce a studiat terenul, șoferul a apăsat pe accelerație fără a le da ocazia ziariștilor aflați în mijlocul străzii să se retragă. Unul dintre cameramani a fost la un pas de a fi lovit de mașină și toți cei aflați acolo au fost udați din cap până în picioare. Autoturismul a dispărut în câteva secunde și a intrat în strada principală fără să țină cont de indicatorul care îi impunea să operască pentru a se asigura.
“Iată cum se face campanie la Bârlad! Ce a însemnat asta? Pe cuvântul meu dacă mai înțeleg ceva! Uitați în ce hal am ajuns. Suntem în centrul Bârladului, într-un oraș european! Îmi voi contacta avocatul pentru a depune o plângere la Poliție”, a declarat Andrei Daniel în timp ce-și scutura hainele ude leoarcă.
Supărat, și-a aruncat cămașa în baltă și a pus pe el o pelerină de ploaie și o cască de protecție, după care și-a continuat campania electorală pe străzile învecinate. A stat de vorbă cu toți oamenii care i-au ieșit în cale, i-a întrebat dacă sunt mulțumiți de halul în care arată străzile și i-a invitat pe toți la vot pentru a alege schimbarea. Nonconformistul candidat și-a lipit un afiș pe pelerină pe care scria “Eu m-am săturat de drumurile proaste! Votez DANIEL ANDREI! Tu?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu