Liberalii, o soluție pentru viitorul Bârladului

Barlad Online

Într-o conferință de presă susținută ieri, candidatul PNL la fotoliul de primar al Bârladului, a punctat câteva dintre principalele probleme cu care se confruntă orașul.
Candidatul PNL la fotoliul de primar al Bârladului a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o parte dintre problemele cu care se confuntă comunitatea locală. Unul dintre punctele abordate de șeful liberalilor bârlădeni a fost legat de necesitatea amenajării unui mic heliport care să permită elicopterelor SMURD să aterizeze la Bârlad.
“Să nu uităm că în zona noastră adresabilitatea către acest serviciu al SMURD este deosebit de ridicată. Și de fiecare dată se tot pune problema unde să aterizeze elicopterul. Noi credem că amenajarea unui heliport este o chestiune stringentă și care trebuie rezolvată urgent, pentru că până la urmă vorbim de dreptul oamenilor la viață. Pe de altă parte, Autogara și Stația CFR Bârlad sunt două obiective lăsate în paragină, de te apucă plânsul cum arată în momentul de față. Ambele trebuie administrate și gospodărite corespunzător și de aceea ne vom ocupa îndeaproape ca aceste două porți de intrare ale orașului să arate așa cum trebuie. Să nu uităm că Stația CFR Vaslui a beneficiat de lucrări de reabilitare în două rânduri, în timp ce Bârladul nu a mai trecut prin așa ceva de zeci de ani. Chit că este o problemă despre care s-a tot discutat, revenim asupra situației străzilor din oraș, pentru că este o problemă care nici acum nu are o rezolvare viabilă. Continuăm să plombăm străzile, iar lucrările, din păcate, nu rezistă mai mult de două-trei luni. Puse cap la cap, în ultimii ani, aceste lucrări de peticire au înghițit sume enorme de la bugetul local. O soluție ar fi ca aceste lucrări să se efectueze cu garanții reale din partea celor care le execută, astfel încât străzile să fie într-o stare bună pe o perioadă cât mai lungă. Ca să mergem la teatru, trebuie să avem străzi bune! Deci, infrastructura trebuie să fie una dintre principalele griji ale unui edil, ale autorității locale. Spre exemplu, am putea ca în loc să cheltuim bani pentru amenajarea unui centru SPA sau să reabilităm un cinematograf, toate aceste sume să fie redirecționate pentru amenajarea de canalizare în cartierele Munteni și Podeni”, a declarat avocatul Boroș.
În ceea ce privește campania electorală, liberalii bârlădenii s-au plâns că edilii orașului au amplasat avizierele electorale în zone care nu sunt foarte vizibile pentru trecători.
“Sunt poziționate într-un asemenea fel încât nu prea sunt vizibile trecătorilor. Ne vom adresa Biroului Electoral al Circumscripției nr. 2 Bârlad pentru a solicita administrației locale să ia măsurile de rigiare pentru remedierea acestei probleme”, a mai spus Boroș.
Șeful liberalilor bârlădeni a ținut să reamintească electoratului că la Bârlad USL oferă două opțiuni: una este echipa liberală în frunte cu cu el însuși, iar cealaltă este vairanta PSD. Boroș a dorit să facă această precizare tocmai pentru a elimina orice suspiciune sau neînțelegere din partea alegătorilor bârlădeni.
La finalul conferinței, Ciprian Feraru, directorul de campanie al PNL Bârlad, a făcut la rândul său o remarcă: “Unul dintre sloganurile noastre pentru această campanie de alegeri sună cam așa: «Mai puține flori plantate, mai multe drumuri asfaltate!» Este, dacă vreți, o idee desprinsă din realitatea orașului în care trăim. Tuturor ne plac florile, dar în primul rând ne dorim ca Bârladul să aibă niște străzi decente!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu