Canalizare cu bani împrumutați

Barlad Online

Municipalitatea bârlădeană se va îndatora pentru următorii 20 de ani pentru a asigura finanțarea necesară executării rețelei de canalizare menajeră și pluvială în cartierele Munteni și Podeni.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Bârlad, edilul-șef Constantin Constantinescu a anunțat că problema mojoră a cetățenilor care locuiesc în cartierele Munteni și Podeni e pe cale de a fi rezolvată. Este vorba despre realizarea rețelei de canalizare pluvială și menajeră, lucrare ale căror costuri totale se ridică la 6,5 milioane de euro.
“Fostul premier Boc ne-a promis, în urmă cu aproximativ un an, că vom primi finanțare de la Ministerul Dezvoltării, lucru care nu s-a realizat. Avem varianta de rezervă. Vom face un împrumut de la o bancă, în valoare de 7.390.000 de lei, cu rambursare în 20 de ani. Vor fi trei etape, iar împrumutul pe care intenționăm să-l facem va acoperi costurile primei etape. Sperăm ca următoarele două să primească finanțare de la guvern sau de la Uniunea Europeană”, a declarat Constantin Constantinescu.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea cotractării împrumutului amintit se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 31 mai. Lucrările vor fi începute cel mai probabil în toamna acestui an și se vor finaliza în trei ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu