Dovezile lui Daniel Andrei

Barlad Online

Este una dintre declarațiile dure pe care le-a făcut omul de afaceri Daniel Andrei, candidat la fotoliul de primar al Bârladului din partea PP-DD, la adresa actualului edil-șef, Constantin Constantinescu. Acuzele sunt susținute, după cum spune, de zecile de documente pe care i le-au oferit bârlădenii care nu mai pot să-l suporte pe nea’ Titi la Primărie. Daniel Andrei și-a asumat public angajamente față de bârlădeni privind realizarea unor proiecte pe termen scurt, în caz contrar urmând a-și da demisa din funcția de primar.
Daniel Andrei, candidatul PP-DD la funcția de primar al Bârladului, continuă să-și facă o campanie electorală nonconformistă. În această săptămână a organizat mai multe conferințe de presă în restaurantul “Poienița”, unde au fost invitați și cetățeni simpli. Omul de afaceri a făcut o serie de dezvăluiri șocante despre actualul edil-șef al urbei, Constantin Constantinescu, și le-a explicat celor prezenți de ce este atât de important să li se dea tinerilor o șansă de afirmare.
Primele declarații le-a formulat miercuri după-amiază, în fața ziariștilor și a peste 40 de angajați ai SC Rulmenți SA. Joi, a continuat seria întâlnirilor cu alegătorii și a dezvăluirilor halucinante. De această dată, au participat câteva zeci de pensionari, mulți dintre ei membri cu state vechi ai PSD. Daniel Andrei le-a înmânat tuturor celor prezenți dosare care conțineau copii după documente pentru a dovedi că acuzațiile sale nu sunt fabulații, ci are argumente solide atunci când îl atacă vehement pe Constantin Constantinescu. În plus, a oferit tuturor un CD pe care era înregistrată o coversație purtată “la un șpriț” de Valeriu Costăchescu, consilier PSD, din care reieșea că actualul primar percepe șpagă.
“Nea’ Titi este cel mai mare șpăgar din oraș. Pe acest CD este dovada că primarul Constantinescu este șpăgarul-șpăgarilor. E o minte bolnavă. Nimeni nu-l mai suportă în primărie. Îi scuipă și îi înjură pe toți, nu are respect față de nimeni. Tuturor le-a ajuns cuțitul la os, drept dovadă, de când mi-am anunțat candidatura, au venit la mine zeci de oameni care mi-au oferit dovezi concrete, documente, plângeri făcute la DNA. Acest om a vândut orașul pe nimic și a făcut datorii uriașe pe care noi, contribuabilii, vom fi nevoiți să le achităm în următorii 30 de ani. El și rubedeniile lui, cumetrași și fini, au cumpărat pe nimica toată toate terenurile. Ei sunt proprietarii pământului pe unde urmează a fi construită șoseaua de centură, chiar și ai terenurilor unde vrea să foreze Chevron”, a spus Daniel Andrei.
Omul de afaceri a declarat că a sesizat toate autoritățile statului (președinte, premier, DNA, SIE, SRI), chiar dacă a fost prevenit de oameni influenți că se pune cu cine nu trebuie: “Domnul Tomescu, administratorul de la Paloda, liberal convins, mi-a zis să stau liniștit, că nu știu cu cine mă pun. Domnul Constantinescu ar fi informator SIE. Mie nu-mi este frică să spun ce gândesc, mai ales că am toate dovezile. O să-i cer domnului Cătălin Artene, singurul reprezentant SIE din Vaslui, să ne arate statele de plată, să vedem cât primește Constantinescu. După 10 iunie, când voi ieși primar, voi recupera pentru bârlădeni toți banii furați de Titi”.
“Să dispară dinozaurii!”
Daniel Andrei a atins și două dintre punctele sensibile pentru toți bârlădenii: lipsa locurilor de muncă și migrarea tinerilor în străinătate pentru a putea supraviețui: “Vă doare când vă vedeți copiii muncind ca niște sclavi în străinătate? Vă doare! Avem tineri extrem de talentați și bine pregătiți care au plecat din Bârlad pentru că nu au loc de Titi și gașa lui. Să dispară dinozaurii! Să fie lăsați tinerii să se afirme! Sunt copii care s-au sinucis pentru că părinții lor erau plecați la muncă în străinătate. Sunt pensionari care au sufletul fript pentru că nu-și văd cu anii copiii plecați la muncă în străinătate. Pentru toate astea am soluții, am rezolvări și le voi prezenta de săptămâna viitoare”.
Candidatul PP-DD la fotoliul de primar al Bârladului a spus că de luni (28 mai) va intra în casa fiecărui bârlădean pentru a-și prezenta proiectul pe termen scurt. El a spus că a găsit soluția pentru ca orașul să aibă apă potabilă ieftină și, totodată, să producă electricitate la prețuri foarte mici. Printre planurile pe termen scurt a enumerat: amenajarea de sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului (în locul semafoarelor montate la tot pasul); va scoate toți speculații din piață pentru a lăsa loc producătorilor și va impune prețuri rezonabile; programul cu publicul în cadrul primăriei va fi între orele 16-24 etc.
Trebuie spus că pensionarii care au venit ieri să-l asculte s-au dovedit a fi foarte receptivi și nu s-au sfiit să-și spună public nemulțumirile pe care le au față de actualul primar. Pe de altă parte, mulți s-au dovedit sceptici privind realizarea tuturor proiectelor anunțate de Andrei.
“Promit că voi crea 2.000 de noi locuri de muncă în următorii doi ani. Câteva sute de locuri, maximum 500, vor fi pentru pensionari pentru că au și ei dreptul să muncească și să mai câștige ceva pe lângă pensie. Îmi iau angajamentul, aici de față cu toată lumea, că voi semna demisia în alb dacă nu reușesc în primii doi ani de mandat să creez locurile de muncă promise”, a declarat Daniel Andrei în încheiere.
Trebuie spus că la întrevederea de miercuri cu rulmentișii a fost de față și Nelu Vasilică Maftei, șef compartiment Juridic la SC
Rulmenți, care candidează din partea PP-DD la funcția de președinte a Consiliului Județean. Daniel Andrei l-a recomandat cu tărie și și-a exprimat convingerea că Bârladul va fi putea fi schimbat din temelii dacă oamenii îl vor vota pe Maftei la CJ și pe el la Primăria Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu