HULIGANII ROSII

Barlad Online

Dan Marian acuzã
Dumitru Buzatu, dat în judecatã pentru furtul materialelor electorale.
ILEGAL Deputatul Dan Marian, presedintele Filialei Judetene PDL Vaslui, îi acuzã pe social-democratii vasluieni de competitie electoralã neloialã, furt si distrugere de materiale electorale si exces de putere. Conform declaratiilor fãcute ieri de acesta, Dumitru Buzatu a convocat o sedintã cu toti candidatii PSD, în care i-a îndemnat sã vandalizeze tot ce înseamnã afisaj electoral apartinând candidatilor PDL. Din cauza acestor fapte, Dan Marian a precizat cã atât în cazul lui Dumitru Buzatu cât si a celorlalti “hoti” din PSD vor fi depuse plângeri penale pentru furt si distrugere! Pânã în prezent au fost distruse aproximativ 40 de bannere în tot judetul, plus alte materiale electorale. Alãturi de deputatul Dan Marian, Marius Arcãleanu, candidatul PDL la Primãria Vaslui, l-a acuzat pe primarul Pavãl cã se foloseste de politistii comunitari pentru a-l intimida.
De când a început campania electoralã, PDL Vaslui se confruntã cu problema furtului de materiale electorale: din 12 localitãti din judet, acestora le-au dispãrut cel putin 40 de bannere si sute de alte materiale electorale, iar suspectii principali sunt oamenii lui Buzatu. Conducerea PDL Vaslui îl acuzã direct pe Dumitru Buzatu cã a ordonat practica furtului drept strategie de campanie. ” Partidul Democrat Liberal conform Legii Electorale a ales sã-si promoveze candidatii strict prin intermediul materialelor informative: bannere, mash-uri, afise si pliante electorale. Am exclus din start mita electoralã, sub diversele ei forme ( pachete cu mâncare, gãleti, cizme, umbrele etc ). Am făcut acest lucru din respect fatã de cetãtean dar si fatã de ceilalti competitori plecând de la principiul ca cel mai bun candidat, cel mai bun proiect sã câstige. Spre surprinderea mea, am constatat cã pe mãsurã ce am demarat aceastã campanie civilizatã, materialele noastre publicitare, în special bannerele sunt vandalizate si furate. Mai grav este cã aceastã actiune este dirijatã de cãtre Dumitru Buzatu, seful PSD Vaslui. În acest sens stã mãrturie întâlnirea avutã în aceste zile la Centrul de Afaceri Vaslui între D. Buzatu si candidatii PSD, unde li s-a ordonat sã fure si sã distrugã toate bannerele montate de PDL. Avem informatii cã Buzatu plãteste oamenilor sãi câte 25 de lei pentru fiecare banner furat.
Toate aceste distrugeri si furturi se fac din disperare si dispret fatã de electorat.PDL Vaslui a propus cetãtenilor atât proiecte viabile privind modernizarea cât si un proiect economic intitulat “Produs în tara lui Stefan cel Mare” menit sã creeze locuri de muncã. Cred cã aceste idei ale noastre sunt sustinute de electorat, fapt ce îi deranjeazã pe cei care formeazã puterea în judetul Vaslui de peste 20 de ani, pe cei din PSD.m luat decizia sã înaintãm la Politie si Parchet plângeri penale celor de la PSD care distrug si furã împreunã cu Buzatu. DL Vaslui, prin candidatii sãi sau prin echipele de campanie, trateazã cu respect pe ceilalti competitori, exemplu fiind localitãtile în care primarii PDL nu obstructioneazã sub nicio formã campania electoralã. Poate cel mai elocvent exemplu îl reprezintã municipiul Husi unde se poate observa cã toti competitorii, inclusiv PSD, au libertate totalã de exprimare. Atentie! Buzatu si camarila vor sã reinstaureze dictatura PSD în judetul Vaslui asa cum ne putem aduce aminte cu regret de perioada Adrian Nãstase în anii 2000-2004, tinând cont si de amenintãrile la care sunt supusi astãzi sustinãtorii nostri”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinte de presã deputatul Dan Marian.
Nici Pavãl nu e mai corect!
La Vaslui bãtãliile electorale se poartã dupã perdea, cel putin asta a lãsat sã se înteleagã candidatul democrat-liberal Marius Arcãleanu. Acesta a declarat cã Vasile Pavãl îsi foloseste oamenii de la Politia Localã pentru ai intimida pe vasluienii care au acordat spatiul lor privat afiselor si bannerelor de campanie a PDL-ului. “Când am intrat în aceastã competitie am stiut cã pornesc de pe locul II, dar sunt un politician tânãr, am timp sã-i conving pe vasluieni cã este nevoie de o schimbare la Primãrie. Prima mea ciocnire electoralã a fost atunci când primãria nu m-a lãsat sã-mi pun bannere în oras. Domul Pavãl mi-a dat o explicatie de-a dreptul hilarã, pe care nu am sã o mentionez, mi-a recomandat sã caut spatii private pentru promovare. Am mers, am discutat cu oamenii, am gãsit simpatizanti care au înteles despre ce este vorba si mi-au dat permisiunea sã folosesc spatiul lor privat pentru afisaj electoral, ca sã mã trezesc acum câteva zile, la sediul meu de campanie, cu trei persoane care au venit sã se plângã cã le-au bãtut în usã cei de la Politia Localã sã-i întrebe dacã si-au dat acordul pentru afisajul electoral. Bineînteles oamenii, fiind de bunã-credintã, au lãmurit pe politisti cã acele bennere au fost montate cu acordul lor”, a povestit Marius Arcãleanu. Acesta nu a fost singurul caz de “interventie a Politiei Locale”, lipsa lor de neprofesionalism a atins cote maxime când o vasluiancã a fost practic cãutatã si chestionatã, în timpul serviciului, în fata colegilor în legãturã cu bannerul PDL care era expus pe fatada balconul ei. ” Am fãcut asa cum m-a sfãtuit Vasile Pavel, am gãsit spatii private si dupã cum tot dumnealui mi-a zis, fiecare e dator sã încerce, nu cred cã este normal ca dumnealui sã utilizeze o astfel de metodã de constrângere si intimidare a cetãtenilor, pentru cã fiecare dispune dupã cum doreste de proprietatea lui privatã”, a adãugat Marius Arcãleanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu