Dezbatere cu toți candidații

Barlad Online

Daniel Andrei, candidatul PP-DD la funcția de edil-șef al Bârladului, a lansat, ieri, noi invitații adresate contracandidaților săi, cărora le solicită să iasă la o confruntare politică. Pentru a se asigura că destinatarii nu se vor eschiva, omul de afaceri le-a dus invitațiile personal, la sediile de partid.
Aspirantul la fotoliul de primar al Bârladului din partea PP-DD, omul de afaceri Daniel Andrei, a lansat o nouă invitație adresată contracandidaților săi, dar și liderilor de partid. Ieri, însoțit de ziariști, a făcut turul sediilor partidelor politice pentru a înmâna invitațiile personal. A lăsat și câte un dosar care conținea copii după o scrisoare semnată de “un grup de bârlădeni”, care și-au așternut nemulțumirile pe hârtie.
“Daniel-Andrei, candidat al PP-DD la funcția de primar al municipiului Bârlad, invită pe toți contracandidații și președinții de partide la o dezbatere politică organizată la toate posturile TV și radio locale care doresc să găzduiască acest eveniment”, se menționa pe invitațiile respective.
Daniel Andrei i-a provocat pe contracandidați în stilul direct și neconvențional pe care l-a folosit încă din ziua când și-a anunțat candidatura: “Îi aștept să vină, dacă nu le e frică de o confuntare directă. Orașul are multe probleme și vrem să fie transparență în decizii. Dacă nu vor veni, sunt niște lași și mincinoși”.
Primul popas l-a făcut la PSD. A fost evident că pesediștii care erau la sediu la ora respectivă nu se aștepau să fi vizitați de Andrei, dar au primit invitațiile și au dat mâna cu expeditorul. De o reacție similară a avut parte la sediul PNL, locul unde a ținut să atârne un pliant marca PP-DD de clanța ușii înainte de plecare și a făcut poze lângă toate afișele liberalilor.
Următorul popas l-a făcut la PDL, unde invitația i-a fost respinsă categoric. La sediul democrat-liberalilor se afla doar secretara, cum s-a prezentat chiar duduia respectivă, care, după ce a dat un telefon pentru a-și informa șefii, a spus că lipsește directorul de campanie și a refuzat să primească plicul, pe motiv că “nu e treaba ei”. Daniel Andrei nu s-a lăsat intimidat, dimpotrivă, a insitat și, după ce a lăsat documentele pe un scaun, a ieșit amuzat la culme: “Vedeți ce lecții au luat de la securistul de Pleșu (Corneliu Pleșu - n.r.)? Le e frică de adevăr! Se tem că o să afle bârlădenii ce fel de indivizi sunt”.
Prima ușă deschisă a întâlnit-o la PRM, unde pe treptele sediului se afla chiar Gheorghe Păvălașcu, candidat la Primăria Bârlad. Cei doi adversari și-au dat mâna și Daniel Andrei a fost invitat să intre. Amândoi au căzut de acord într-o privință, și anume că sunt prea mulți vasluieni cu certificate de revoluționar.
“Titi a obținut scutiri de impozit de trei-patru milioane de dolari pentru simplul fapt că are certificat de revoluționar. Mie mi-a spus cineva că în timpul Revoluției se ascundea după blocuri pentru că era turnător și îi era frică. Oameni buni, veniți la vot să-i schimbăm pe acești turnători!”, a spus Daniel Andrei.
Ultimul popas l-a făcut la sediul UNPR, unde a fost invitat să intre, cei prezenți fiind deschiși să accepte invitația lui Andrei.
Trebuie spus că Daniel Andrei a mai lansat o invitație similară, dar întrevederea programată nu a avut loc pentru că niciunul dintre contracandidații săi la fotoliul de primar al Bârladului nu s-a prezentat.
Confruntarea ar fi trebuit să aibă loc duminică, 27 mai, de la ora 11, la Casa de Cultură “George Tutoveanu.
“Ca să nu mai spună că nu au primit invitațiile, m-am decis să le înmânez personal. Ba că nu le merge faxul, ba că nu au primit e-mail-ul. Acum nu pot să spună că nu au aflat și, imediat ce vom rezolva cu spațiul de emisie, vom anunța data confruntării”, a declarat candidatul PP-DD. La finalul turului de forță pe la sediile principalilor contracandidați, Daniel Andrei a încheiat cu un îndemn adresat bârlădenilor: “Votează schimbarea! Votează Daniel Andrei!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu