Copiii - beți criță, părinții - puși la zid

Barlad Online

Protecția Copilului a demarat o anchetă socială în cazul celor doi minori din Perieni care au ajuns la spital în comă alcoolică.
Părinții celor doi minori, de opt și 13 ani, din Perieni, care au intrat luni seară în comă alcoolică după ce au băut țuică vor fi nevoiți să-și țină odraslele în frâu, altfel copiii vor fi scoși din mediul familial. În urma anchetei demarate ieri dimineață de Protecția Copilului Bârlad, s-a decis ca minorii să rămână deocamdată în sânul familiei, dar să fie strict monitorizați.
“Din fericire, nu se impune separarea minorilor din mediul familial. A fost vorba despre un incident izolat, care sperăm să nu se repete. Părinții au semnat un angajament privind respectarea drepturilor copiilor și a atribuțiilor parentale care le revin conform legislației. O perioadă lungă vor fi monitorizați de asistentul social din comună”, ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.
Cei doi copii au fost externați din spital, fiind în afara oricărui pericol. Ei se vor întoarce la școală.
Cei doi băieți au ajuns la spitalul bârlădean după ce au băut, împreună cu niște prieteni, o sticlă cu țuică. Cel de 13 ani era în comă, iar celălalt, în stare avansată de ebrietate. Medicul de pe ambulanță le-a acordat îngrijiri chiar în locul în care i-a găsit și abia după ce și-au mai revenit au fost transportați la spitalul bârlădean. După un somn bun, și-au revenit complet și au fost externați după mai puțin de 24 de ore de la prezentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu