Guvernul USL a făcut deja primele mutări: S-a schimbat prefectul

Barlad Online

Noul prefect al județului Vaslui este Radu Renga, din partea PNL, fost prefect de Vâlcea și fost inspector guvernamental. Funcția de subprefect este ocupată de Andrei Puică, din partea PSD, după ce fostul deputat Irinel Stativă a refuzat propunerea.
Guvernul a decis, în ședința de ieri, schimbarea prefecților și subprefecților PDL și UDMR, după ce proiectele de hotărâre care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului cabinet. Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiecte de ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și al finanțelor publice, precum și pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale.
Așa cum s-a anunțat, odată cu instalarea noului Guvern al Uniunii Social Liberale (USL), s-a dat startul schimbărilor în teritoriu. Primii schimbați din funcții au fost prefectul și subprefectul. Potrivit înțelegerilor dintre reprezentanții formațiunilor politice care alcătuiesc USL, în județele unde funcția de președinte al Consiliului Județean este deținută de PSD, cea de prefect trebuie să fie a liberalilor, iar cea de subprefect revine PSD.
Social-democrații vasluieni au decis ca funcția de subprefect să fie ocupată de Andrei Puică, actual angajat în Ministerul Agriculturii și fost șef la Direcția Agricolă Vaslui, în scurta guvernare a PSD din 2009. Inițial, PSD i-a propus fostului parlamentar Irinel Stativă, actualul director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui să preia funcția de subprefect, dar acesta a refuzat susținând că are alte obiective pe linie politică.
Cine este noul prefect?
Liberalii au decis să îl propună pentru funcția de prefect al județului Vaslui pe Radu Renga. Acesta este fostul prefect de Vâlcea, trimis de Guvernul Boc să supravegheze drumurile din Vaslui în calitate de inspector guvernamental.
“Atribuțiunile mele în această calitate au fost de a verifica starea efectivă a drumurilor naționale, eu fiind repartizat pe DN24 și DN24 B. Aceste drumuri sunt extrem de tranzitate. Cred că după DN1 și DN7, pe Valea Oltului, este al treilea din țară ca volum de mărfuri, mai ales că este drumul către două vămi. Municipiul Bârlad este într-o situație destul de neplăcută, pentru că acest drum, DN24, trece chiar prin centrul orașului. Nu a existat și nici nu există la această oră o centură de ocolire. În cursul anului 2009, în urma colaborării cu prefectul de atunci, cu Inspectoratul de Situații de Urgență și cu Inspectoratul Județean de Poliție, am trimis mai multe memorii la Guvern și la Ministerul Transporturilor, iar prin mai 2010 a apărut Hotărârea de Guvern care finanța centura ocolitoare a municipiului Bârlad. Pentru mine a fost un succes”, a declarat noul prefect de Vaslui.
Urmează un val de schimbări
Atât social-democrații, cât și liberalii vasluieni afirmă că, odată cu instalarea noului guvern și cu numirea prefectului și suprefectului, următorul pas este schimbarea șefilor de la instituțiile deconcentrate. Potrivit liderului local al PSD, Dumitru Buzatu, prima instituție unde vor fi făcute schimbările este Inspectoratul Școlar Județean. În opinia lui Buzatu, actualii șefi ai învățământului vasluian sunt candidați la alegerile locale din partea PDL și comit tot felul de abuzuri.
Funcția de inspector general al ISJ Vaslui, deținută la această dată de Mihaela Cososchi de la PDL va fi preluată de social-democratul Vasile Marciuc, iar cea de inspector general adjunct, deținută de Vasile Ursanu, va reveni PNL. Schimbări vor fi făcute și la Direcția de Finanțe, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor și Direcția Muncii, aceste instituții urmând să aibă șefi noi până la alegerile locale din data de 10 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu