Despre demnitate

Barlad Online

Reputatul actor și regizor Dan Puric a susținut în fața a sute de bârlădeni o fulminantă dizertație.
Duminică seară, pe scena Casei de Cultură “George Tutoveanu”, peste 300 de bârlădeni l-au putut admira pe reputatul cineast Dan Puric, grație invitației făcute de omul de afaceri Daniel Andrei, candidatul PP-DD la fotoliul de primar. Dan Puric le-a putut oferi celor prezenți o lecție atipică despre ceva ce nu ar trebui să dispară nicicând din sufletele noastre: demnitatea și sentimentul mândriei de a fi român. De altfel, tema discuției a fost una pe cât de clară, pe atât de complexă, “Fii demn”. Dincolo de talentul oratoric al unui om obișnuit să jongleze cu cuvintele, dizertația de aproape două ore a lui Dan Puric a fost cât se poate de spumoasă, reușind să capteze dragostea publicului încă din primele clipe.
“Dumneavoastră n-aveți nevoie de mine pentru a vă da definiția demnității pentru că dumneavoastră sunteți corpul demnității. N-ați venit aici din interes material sau pentru a vi se mări salariile, ci pentru că ăștia sunt românii! Cu circa 400 de ani înainte de Hristos a existat un mare filozof, pe nume Lao Tse, care a spus așa: «În cetatea în care se vorbește despre virtute, înseamnă că acolo ea nu mai există»”, a spus Dan Puric.
Timp de două ore, spectatorii s-au putut delecta cu amintiri din copilăria cineastului, din viața și cariera sa, întâmplări de tot felul.
“Demnitatea este cea mai importantă valoare a unui om. Am observat că, în ultimul timp, din păcate, s-a strecurat în noi un soi de jenă în a spune cu toată inima că suntem români. Sunt chestii mici, amănunte infime, dar care contează enorm și care spun multe despre ceea ce se întâmplă cu noi ca popor”, a mai spus maestrul.
Din cauza numărului redus de locuri și afluenței foarte mari de spectatori, Dan Puric a fost nevoit să susțină încă un spectacol, în aceeași seară, dar cu începere de la ora 21. Bineînțeles, nu au lipsit ședințele de autografe, pe care actorul le-a oferit bârlădenilor chiar pe coperțile ultimei sale cărți, “Fii demn!”.
Mai trebuie spus că la începutul spectacolului s-a consumat un moment caritabil. Omul de afaceri Daniel Andrei le-a întins o mână de ajuor unor copii greu loviți de soartă: Roxana Mădălina, elevă în clasa a X-a, și Radu Ștefan, în vârstă de numai trei ani, care suferă de afecțiuni foarte grave. Daniel Andrei le-a donat câte 10.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru a acoperi o parte din cheltuielile pe care le implică tratamentul medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu