Ambulanța Bârlad, în casă nouă

Barlad Online

Stația de Ambulanță Bârlad beneficiază, în sfârșit, de o locație adecvată. Ieri, a fost tăiată panglica inaugurală a noului sediu, situat în extremitatea nordică a orașului. Este vorba despre fosta clădire a Sanepid, instituție care s-a deființat în urmă cu mai bine de un an. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a repartizat clădirea pentru amenajarea Stației de Ambulanță Bârlad în vara anului trecut, dar schimbarea sediului nu a fost făcută imediat pentru că necesita o serie de lucrări de reparații, dotări interioare și amenajarea platformei pentru parcul auto.
Panglica inaugurală a fost tăiată de Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, și de Levente Csaba Szekely, prefectul de Vaslui, în prezența conducerii DSP Vaslui și a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ). La final, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de sfințire.
Medicul Dan Ungureanu, director medical interimar al SAJ Vaslui, ne-a declarat: “Noul sediu a fost dat în folosință de la 1 aprilie, dar acum are loc inaugurarea oficială. Locația corespunde standardelor în vigoare și sunt respectate toate circuitele impuse de Ministerul Sănătății”.
Concret, au fost investiți 173.554 de lei pentru amenajarea interioară și a parcării. Potrivit conducerii SAJ, ar fi fost nevoie de ceva mai mult spațiu pentru parcul auto.
“M-am implicat direct în acest proiect și l-am susținut încă de la început. Am făcut demersuri la minister și pe unde a mai fost nevoie pentru a urgenta efecutarea lucrărilor”, a menționat prefectul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu