Forțe proaspete pentru liberalii bârlădeni

Barlad Online

Ieri, conducerea PNL Bârlad a prezentat doi dintre noii veniți în sânul organizației, Elena Vulpe și George Iacomi, “fugari” de la PRM.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea PNL Bârlad a prezentat o parte dintre cei care în ultimul timp au migrat către această formațiune politică: Elena Vulpe și George Iacomi, doi tineri care tocmai au părăsit organizația locală a PRM.
“Decizia mea de a face acest pas are la bază atât resorturi de natură intimă, personală, cât și ultimele evenimente care s-au succedat în interiorul PRM. Și mă refer aici la dezorganizarea care a pus stăpânire pe această formațiune politică și care a dus la apariția unui sentiment de frustrare în rândul membrilor de partid”, a spus Iacomi.
La rândul său, Elena Vulpe a declarat: “Nu vrem să fim acuzați de traseism politic. Am investit foarte mult în PRM și, din păcate, am fost dezamăgiți la fel de mult. Sunt o serie de acțiuni și întâmplări care m-au dezamăgit și care m-au făcut să mă îndrept către PNL pentru că acesta este partidul oamenilor de bun simț”.
În cea de-a doua parte a conferinței, avocatul Dumitru Boroș, șeful liberalilor bârlădeni și candidatul acestora la fotoliul de primar al orașului, a ținut să puncteze câteva subiecte: “În primul rând, le mulțumesc tuturor bârlădenilor pentru modul în care au răspuns chemării la mitingul contra gazelor de șist, de acum două săptămâni. Am rămas impresionat de reacția oamenilor. Pe de altă parte, vreau să clarificăm un subiect. În ultimul timp, au tot apărut tot felul de zvonuri sau chiar cereri din partea unora de a lega alianțe politice, acum, înainte de alegeri. Vrem să fim foarte bine înțeleși: cum putem noi, liberalii, să facem așa ceva, atât timp cât avem deja o alianță încheiată cu PSD? Probabil, cel care lansează această invitație nu prea este la curent cu realitatea politică. Să fie clar, noi mizăm pe electoratul de dreapta și vrem să câștigăm cât mai mult electorat de stânga. Apoi, vreau să readuc în discuție problema Bulevardului Republicii pentru că aceasta este, într-un fel, cartea de vizită a orașului. Constatăm cu stupoare că, dacă în toamna anului trecut unii ne promiteau că în primăvară vor începe lucrările și că sunt fondurile necesare, acum ne-am trezit în plină vară fără să fi început lucrările. Ba, mai mult, au dispărut și banii. Alții ne-au promis că în maximum 10 zile vor începe lucrările la acest obiectiv, dar au trecut luni și tot nu s-a întâmplat nimic”.
O altă problemă abordată de Boroș a fost cea legată de câinii maidanezi. Șeful liberalilor bârlădeni s-a declarat împotriva eutanasierii: “Trebuie să identficăm, în primul rând, care sunt cauzele acestui fenomen și atunci vom ști cum să acționăm. Apoi, putem implica foarte mult comunitatea prin atragerea unor voluntari care să dea o mână de ajutor și chiar să luăm unele măsuri pentru a încuraja adopțiile. Am putea chiar institui o taxă simbolică, de un leu, să zicem, pentru proprietarii de câini, iar banii aceștia să-i folosim pentru padocuri, pentru sterilizarea câinilor etc”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu