Cine, unde și când pleacă: Strategia lui Bichineț

Barlad Online

În cazul în care Corneliu Bichineț ar recunoaște că a făcut o înțelegere cu liberalii și că urmează ca la alegerile din iunie să candideze pe listele USL și nu pe cele ale PRM, atunci formațiunea politică al cărei membru este încă poate cere schimbarea sa din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui. Bichineț vrea să țină ascuns pactul cu PNL pentru următoarele săptămâni, astfel încât să nu-și încheie mandatul prea devreme. Între timp, la PRM este un haos total în ceea ce privește stabilirea candidaților pentru alegerile locale. Actuala conducere a formațiunii nu are pe cine să pună pe liste, având în vedere că majoritatea membrilor îi sunt fideli lui Bichineț și vor pleca, odată cu el, la liberali.
Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Corneliu Bichineț, nu vrea nici în ruptul capului să recunoască înțelegerea pe care a făcut-o cu Partidul Național Liberal (PNL). Mai mult, strigă pe la toate colțurile că rămâne “naționalist” până în măduva oaselor. În realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel. Corneliu Bichineț a decis să le dea o lecție superiorilor săi politici din PRM, după ce aceștia l-au demis din funcția de președinte al formațiunii politice la nivel local și au fost la un pas să-l excludă și din partid. Asta din cauza rezultatelor pe care Bichineț le-a obținut la alegerile trecute, cu mult mai bune față de media pe țară obținută de partidul lui Vadim, dar cu mult sub așteptările tribunului. Cum de la PRM Bichineț nu mai are nicio susținere, a decis să treacă într-o altă tabără politică, în ideea de a-și asigura un post de conducere în administrația județeană și în următorii patru ani.
După lungi și eșuate tratative cu PDL, Bichineț a ajuns la poarta liberalilor. După finalizarea negocierilor cu PNL, Corneliu Bichineț va candida pe listele de consilieri județeni ale USL și va putea ocupa o funcție de vicepreședinte în viitorul CJ Vaslui. Încă membru al PRM,
Bichineț are tot interesul să țină secret pactul său cu liberalii. În cazul în care ar recunoaște că și-a făcut bagajele ca să plece la PNL, ar fi obligat să plece și de la CJ. Potrivit unor surse din PRM, Corneliu Vadim Tudor este cu ochii pe Bichineț, iar în cazul în care decide să-i retragă sprijinul politic, poate cere imediat și înlocuirea sa de la CJ.
“Dacă un membru de-al nostru care deține o funcție în administrație trădează partidul, atunci i se retrage sprijinul politic, iar noi putem cere înlocuirea sa. La fel se poate întâmpla și în cazul lui Corneliu Bichineț”, spune un oficial din PRM Vaslui.
Inițial, cei de la PNL stabiliseră ca postul de vicepreședinte al CJ Vaslui care le va reveni să fie ocupat în viitorul mandat de actualul președinte al liberalilor vasluieni, Florin Ciurariu. Până la urmă, acesta va candida la parlamentare, în colegiul de deputați Negrești. Odată cu Bichineț, se anunță și plecări ale primarilor și consilierilor PRM către USL.
“Eu nu voi candida la viitoarele alegeri nici la PDL și nici la PRM. Ce va face domnul Bichineț, voi face și eu. Din câte știu eu, la PNL va fi viitoarea candidatură”, a declarat Aurel Turcu, primarul PRM al comunei Dragomirești, care este și rudă cu Bichineț.
Disperarea a pus stăpânire pe organizația județeană a PRM Vaslui odată cu decizia lui Bichineț de a pleca la alt partid. Nici până la această oră organizația nu a reușit să schițeze listele de candidați pentru alegerile din iunie și se pare că nici nu va reuși acest lucru prea curând, de vreme ce majoritatea actualilor aleși ai partidului vor să îl urmeze pe Bichineț.
“Noi suntem un partid mai mic. Nu pot să vă dau o dată exactă până la care vor fi gata listele”, a declarat președintele PRM Vaslui, Florin Sârbu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu