Barlad Online
În martie, inspectorii DSVSA Vaslui au retras de pe piatã peste 600 de kilograme de carne si produse din carne, lapte si produse lactate expirate, dar si fructe alterate. În plus, 7 agenti economici din judet au primit avertisment, iar alti 4 au primit amenzi, în valoare totalã de 2.640 lei.
În cursul lunii martie, conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea de inspectii pentru verificarea produselor alimentare din unitãtile de comercializare a produselor alimentare. Pentru început, în sãptãmâna 5-11 martie, au fost realizate 75 de controale. Acestea au vizat piete agroalimentare, târguri, mãcelãrii, carmangerii, supermarketuri, magazine alimentare, depozite alimentare, unitãti de productie (panificatii, patiserii, etc) si unitãti de alimentat ie publicã. În urma controalelor, peste 600 kilograme de produse alimentare alterate sau expirate, în valoare totalã de 2.236,74 lei, au fost retrase de la comercializare. Mai exact, 326 kilograme de fructe, 300 kilograme de oase, 85 de ouã, 2 kilograme de smântânã, 3 kilograme de brânzã si 8 litri de lapte. De asemenea, reprezentantii DSVSA Vaslui au aplicat 7 avertismente si 4 amenzi contraventionale în valoare totalã de 2.640 lei. „Principalele neconformitãti identificate sunt deficiente de igienã în spatiile de vânzare a produselor alimentare, deficiente referitoare la igiena si starea de sãnãtate a personalului, depozitarea în spatii supraaglomerate, cu produse alimentare nelotizate, pe sortimente si categorii de calitate, etichetarea necorespunzãtoare, dar si transportul animalelor vii în masini neautorizate. Pentru a proteja sãnãtatea consumatorilor, vom continua si în perioada urmãtoare sã efectuãm controale. În plus, dacã populatia doreste sã ne sesizeze vreo neregulã referitoare la siguranta alimentelor, o poate face prin intermediul serviciului de permanentã al DSVSA Vaslui, respectiv telefon 0235/421.121 sau fax 0235/421.278, precum si prin e-mail, la officevaslui@ ansvsa.ro“, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sãraru, directorul executiv al DSVSA Vaslui. În cadrul controalelor s-au verificat termenul de valabilitate, temperatura de pãstrare, compozitia si ingredientele produselor alimentare, precum si documentele si procedurile care atestã siguranta si calitatea produselor alimentare. S-a avut în vedere si originea produselor (verificatã cu documente), expunerea produselor în vitrine special amenajate si în recipienti din materiale necorodabile, informarea corectã a cumpãrãtorului asupra tipului de produs sau existenta ambalajelor de unicã folosintã. Nu în ultimul rând, s-a verificat si asigurarea temperaturii corespunzãtoare a alimentelor, precum si controlul trasabilitãtii produselor alimentare mergând pe sintagma europeanã „De la fermã pe masa consumatorului“. „De asemenea, prin laboratorul DSVSA Vaslui, s-au expertizat 37 de probe pentru examene microbiologice (la carne si produse din carne, ouã, lapte si produse lactate, apã potabilã si teste de sanitatie), alte 40 de probe pentru determinãri fizico-chimice (pe produse de origine animalã si non-animalã privind calitatea si salubritatea materiilor prime si a produselor finite) si 78 de analize în domeniul sãnãtãtii animalelor“, a încheiat Sãraru.
În cursul lunii martie, conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea de inspectii pentru verificarea produselor alimentare din unitãtile de comercializare a produselor alimentare. Pentru început, în sãptãmâna 5-11 martie, au fost realizate 75 de controale. Acestea au vizat piete agroalimentare, târguri, mãcelãrii, carmangerii, supermarketuri, magazine alimentare, depozite alimentare, unitãti de productie (panificatii, patiserii, etc) si unitãti de alimentat ie publicã. În urma controalelor, peste 600 kilograme de produse alimentare alterate sau expirate, în valoare totalã de 2.236,74 lei, au fost retrase de la comercializare. Mai exact, 326 kilograme de fructe, 300 kilograme de oase, 85 de ouã, 2 kilograme de smântânã, 3 kilograme de brânzã si 8 litri de lapte. De asemenea, reprezentantii DSVSA Vaslui au aplicat 7 avertismente si 4 amenzi contraventionale în valoare totalã de 2.640 lei. „Principalele neconformitãti identificate sunt deficiente de igienã în spatiile de vânzare a produselor alimentare, deficiente referitoare la igiena si starea de sãnãtate a personalului, depozitarea în spatii supraaglomerate, cu produse alimentare nelotizate, pe sortimente si categorii de calitate, etichetarea necorespunzãtoare, dar si transportul animalelor vii în masini neautorizate. Pentru a proteja sãnãtatea consumatorilor, vom continua si în perioada urmãtoare sã efectuãm controale. În plus, dacã populatia doreste sã ne sesizeze vreo neregulã referitoare la siguranta alimentelor, o poate face prin intermediul serviciului de permanentã al DSVSA Vaslui, respectiv telefon 0235/421.121 sau fax 0235/421.278, precum si prin e-mail, la officevaslui@ ansvsa.ro“, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sãraru, directorul executiv al DSVSA Vaslui. În cadrul controalelor s-au verificat termenul de valabilitate, temperatura de pãstrare, compozitia si ingredientele produselor alimentare, precum si documentele si procedurile care atestã siguranta si calitatea produselor alimentare. S-a avut în vedere si originea produselor (verificatã cu documente), expunerea produselor în vitrine special amenajate si în recipienti din materiale necorodabile, informarea corectã a cumpãrãtorului asupra tipului de produs sau existenta ambalajelor de unicã folosintã. Nu în ultimul rând, s-a verificat si asigurarea temperaturii corespunzãtoare a alimentelor, precum si controlul trasabilitãtii produselor alimentare mergând pe sintagma europeanã „De la fermã pe masa consumatorului“. „De asemenea, prin laboratorul DSVSA Vaslui, s-au expertizat 37 de probe pentru examene microbiologice (la carne si produse din carne, ouã, lapte si produse lactate, apã potabilã si teste de sanitatie), alte 40 de probe pentru determinãri fizico-chimice (pe produse de origine animalã si non-animalã privind calitatea si salubritatea materiilor prime si a produselor finite) si 78 de analize în domeniul sãnãtãtii animalelor“, a încheiat Sãraru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu