Un altfel de candidat, un alt gen de campanie electorală

Barlad Online

La finele săptămânii trecute, Daniel Andrei, candidatul PP-DD la fotoliul de primar al Bârladului, și-a prezentat strategia de dezvoltare a urbei. Reputatul om de afaceri a susținut conferința de presă pe una dintre străzile lăturalnice a orașului, unde, de ceva timp, o familie de țigani nomazi și-a montat corturile.
Reputatul om de afaceri Daniel Andrei derulează o altfel de campanie electorală. Vineri, dând curs unui impuls de moment, a convocat o conferință de presă atipică, care a avut loc pe una dintre străzile orașului. Pe maidanul din imediata apropiere, tronau două corturi ale unei familii de țigani nomazi care s-au aciuat în zonă de ceva timp.
Lăsând deoparte orice inhibiție, Daniel Andrei s-a așezat pur și simplu pe un petec de iarbă și a început să prezinte rezumatul propriului proiect strategic de dezvoltare a orașului pentru următorii patru ani: “Programul pe care îl propun vizează dezvoltarea reală și durabilă a orașului nostru, o dezvoltare care s-a lăsat așteptată în toți acești ani. Lipsa unor planuri concrete și a unei viziuni de management, dezinteresul și neseriozitatea au determinat un număr de 30.000 de oameni să părăsească Bârladul în ultimii 10 ani. Dacă lucrurile nu se vor schimba, peste alți zece ani vom rămâne doar 20.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă un dezastru economic pentru oraș. Mă aflu aici pentru a reconstrui Bârladul alături de dumneavoastră, pentru a-l transforma într-un adevărat oraș european. Sunt aici pentru că sunt convins că pot aduce schimbarea de care avem cu toții nevoie, pentru noi, pentru părinții și copiii noștri. Programul meu este programul dumneavoastră! Aveți încredere în mine, Daniel
Andrei! Lupt pentru corectitudine, transparență și decență! Lupt pentru liniștea, demnitatea și respectul fiecărui cetățean!”
Programul lui Daniel
Andrei este unul pe cât de îndrăzneț, pe atât de realist. Iată câteva dintre proiectele pe care omul de afaceri și
le-a propus din postura de primar al Bârladului: realizarea Planului Urbanistic General, reabilitarea bulevardelor Republicii, Epureanu, Vasile Pârvan și Primăverii; realizarea șoselei de centură; reabilitarea termică a blocurilor; reabilitarea și modernizarea Pieței Mari; introducerea internet-ului wireless; sprijinirea tinerilor investitori; dezvoltarea locurilor de muncă; rezolvarea problemei locuințelor și crearea unor zone de agrement. Daniel Andrei mai propune transport în comun gratuit pentru pensionari, crearea de zone de socializare și relaxare pentru aceștia, precum și construirea unui centru social.
Programul strategic al lui Daniel Andrei mai cuprinde revigorarea turismului prin construirea la Bârlad a celei mai mari clădiri sub formă de cruce din lume și realizarea unui aqua-park cu apă caldă pe tot timpul anului. Nici sportul nu este lăsat de izbeliște, candidatul PP-DD intenționând să renoveze stadionul din oraș și să pună bazele unei școli de rugby de renume internațional.
“Vom dezvolta orașul prin strategii solide pe termen scurt, mediu și lung, care să ne urce pe scara economică, socială și educațională. Adevărul va fi apărat și legea va fi respectată! Toate deciziile importante pentru urbe vor fi luate numai în urma unei consultări cu dumneavoastră, cetățenii orașului, astfel încât să găsim împreună cele mai bune soluții! Problemele apărute vor fi abordate cu profesionalism, responsabilitate, corectitudine și competență. Împreună putem transforma Bârladul într-un adevărat oraș european!”, a mai spus Daniel Andrei.
După ce și-a încheiat dizertația, candidatul PP-DD pentru Primăria Bârlad a continuat în stilu-i dezinvolt și nonconformist și s-a îndreptat către familia de romi din zonă. A intrat într-unul dintre corturile acestora și, preț de câteva minute, a stat de vorbă cu ei.
“A fost vorba de o inspirație de moment. Am ales să susțin aici această conferință de presă pentru că, până la urmă, asta e o parte din realitatea Bârladului zilelor noastre. Or, eu îmi propun ca din postura de primar să lupt pentru a schimba în bine această imagine a orașului. Finalmente, trebuie să asigurăm condiți decente de trai tuturor oamenilor”, a mai spus Daniel Andrei.
Pe site-ul cotidianului nostru - www.odv.ro (www.obiectivdevaslui.ro) - puteți viziona mai multe imagini, precum și o înregistrare video, a acestei ultime acțiuni întreprinse de reputatul om de afaceri bârlădean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu