Torționarii unei copile de 16 ani au fost reținuți: Violatori arestați preventiv

Barlad Online

Doi tineri de 18 ani, din Bârlad, care au violat, în noaptea de 21/22 aprilie, o minoră de 16 ani au fost arestați preventiv. Victima terifiantului viol este internată la Iași pentru a fi supusă unor intervenții chirugicale și a intrat într-un program de consiliere psihologică.
Andrei-Bogdan Boboc și Dumitru Mladinovici, violatorii minorei de 16 ani, din Bârlad, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. Mandatul a fost emis în seara de vineri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate. Dacă instanța îi va găsi vinovați, cei doi riscă să-și petreacă tinerețea după gratii. Cea mai aspră pedeapsă pe care o pot aplica judecătorii este de 18 ani închisoare.
Fapta s-a consumat în noaptea de 21/22 aprilie. Victima, o adolescentă de 16 ani, este și acum internată în spital din pricina gravelor leziuni provocate de violatori. Dincolo de trauma fizică, victima este dărâmată psihic.
Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, ne-a declarat: “Cercetările au fost demarate de polițiștii Biroul de Investigații Criminale ca urmare a unei sesizări primite de la o femeie din municipiul Bârlad cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 16 ani, a fost victima unei agresiuni sexuale. Cei doi tineri au fost reținuți de polițiști și au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea arestării preventive. Instanța a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a suspecților pentru o perioadă de 29 de zile”.
Potrivit anchetatorilor, în noaptea violului, adolescenta s-a dus în vizită la bunicii săi, care locuiesc tot în Bârlad. În cartierul respectiv, s-a întâlnit cu cei doi băieți, pe care îi cunoștea, dar nu era în relații de prietenie cu ei. Pe la miezul nopții s-a deplasat la casa lui Andrei-Bogdan Boboc, acesta locuind singur deoarece părinții sunt plecați la muncă în străinătate. În timp ce victima susține că a fost dusă cu forța, învinuiții susțin că a mers de bună voie. Cert e că acolo a fost bătută și trântită cu capul de pereți pentru că s-a opus întreținerii de acte sexuale. Indivizii au violat-o și au supus-o perversiunilor.
Victima a avut episoade de leșin din cauza loviturilor și a șocului emoțional. A fost lăsată să plece acasă dimineață, în jurul orei 6. Mama ei a fost șocată și a depus imediat o plângere la poliție, iar pe copilă a dus-o la spital. Fata a fost internată la Terapie Intensivă și, după ce a fost stabilizată, a fost transferată la Chirurgie. A fost diagnosticată cu șoc traumatic, multiple echimoze, leziuni și tumefacții, rupturi anale și vaginale. A fost externată după o săptămână, cu recomandarea de a continua procedurile într-o clinică specializată în chirurgie infantilă. Momentan, tânăra a intrat în atenția Protecției Copilului și a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică.
Psihologul Ionel Brătianu, șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, ne-a declarat: “Cazul ne-a fost sesizat de către medicii bârlădeni. Rezultatele evaluării m-au îndreptățit să apreciez că minora a fost supusă unor traumatisme fizice și psihice de nivel ridicat. Evaluarea de specialitate relevă faptul că acest copil a trăit iminența morții, a constrângerii, fricii și a sentimentelor de jenă. Adolescenta va rămâne afectată de stresul postraumatic atât pe plan școlar, social, cât și familial”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu