Ochi de dormitor

Barlad Online


Ce consideră bărbaţii foarte interesant când văd prima dată o femeie?
Contrar răspunsurilor la care ne-am aştepta (sâni, picioare etc.) un studiu realizat printre bărbaţii celibatari de toate vârstele a evidenţiat faptul că toţi aveau ceva în comun: în fruntea listei cu aspectele pe care bărbaţii le consideră importante atunci când văd prima oară o femeie s-a situat expresia facială.

Nu este vorba de frumuseţea chipului, ci despre ceea ce emană tainic din trăsăturile feţei sale. De îndată ce un bărbat remarcă un chip care îl interesează, el va deveni rapid interesat de întreaga ei persoană. În al doilea rând, bărbaţii apreciază femeile ai căror ochi sunt elocvenţi. Am auzit cu toţii proverbul: "ochii sunt oglinda sufletului". El s-a dovedit cât se poate de adevărat în ceea ce priveşte limbajul trupului.

În trecut, femeile cochete ademeneau cu uşurinţă bărbaţii printr-o mişcare a genelor, în semn de inocenţă. Acest truc funcţionează şi astăzi la unii bărbaţi, chiar dacă el pare desuet. Mai mult, majoritatea bărbaţilor se lasă seduşi cu uşurinţă de femeile care îşi coboară încet pleoapele atunci când se uită la ei. Se pare că acest gen de femeie continuă să provoace şi astăzi aceeaşi stare emoţională profundă ca şi în trecut.

Cu o privire uşoară aruncată peste umăr, o femeie poate cuceri adesea chiar şi un celibatar convins. Bărbaţii aventuroşi adoră să descopere misterul din ochii femeilor. Nu întâplător, pleoapele pe jumătate închise au fost numite "ochi de dormitor", datorită farmecului erotic pe care îl degajă.

Expresivitatea privirii
În încheiere, merită să adăugăm că, datorită misterului adânc în care religia şi tradiţia lor le obligă să se retragă, femeile arabe învăluite de severitatea Coranului în voaluri de sub care nu le strălucesc decât ochii, sunt considerate unanim de către bărbaţi unele dintre cele mai atrăgătoare şi mai frumoase femei. Oare de ce este aşa? Tocmai pentru că secole de ascundere le-au dezvoltat o expresivitate cu totul extraordinară a ochilor şi un limbaj al seducţiei bazat numai pe expresia privirii, restul corpului fiindu-le cu străşnicie acoperit. Este un subiect la care merită să mediteze toate femeile, chiar dacă secolul XX a devenit epoca exprimării directe şi a negării fastidioase a oricărui mister.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu