Informarea unui consilier de stat catre primul ministru in urma unei intalniri cu Chevron. Cum a ajuns Victor Ponta sa ceara strategii de comunicare pentru gazele de sist dupa ce a daramat un guvern cu acuzatii grele pe tema Chevron

Barlad Online

O informare transmisa de consilierul de stat, Dragos Andrei, in mai 2013 arata preocuparea sefului guvernului pentru elaborarea unei strategii de comunicare pe tema gazelor de sist. Cand era in opozitie, premierul Ponta ataca guvernul Ungureanu inclusiv pe tema Chevron si se declara categoric impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist in Romania. In documentul obtinut de HotNews.ro, consilierul de stat vorbeste despre "necesitatea elaborarii unei strategii pe termen mediu si lung de comunicare a proiectului explorarii gazelor de sist si eventual al exploatarii acestora in Romania, aspect solicitat si de Primul Ministru cu prilejul ultimei intalniri desfasurate la Palatul Victoria".
  • Informarea consilierului de stat dupa o intalnire cu reprezentantii ai Chevron si un reprezentant al ambasadei SUA primeste rezolutia "Va rog preluat comunicarea", cu semnatura lui Victor Ponta si este transmisa mai departe ministrului mediului, Rovana Plumb.
Preocuparea guvernului Ponta pentru imagine se manifesta cu o jumatate de an inainte de primele proteste de la Pungesti, incepute in octombrie 2013. Consilierul de stat, Dragos Andrei, il informeaza pe seful guvernului ca le-a propus reprezentantilor Chevron "organizarea unui eveniment la sediul guvernului (Sala Transilvania) pentru lansarea oficiala a proiectului de explorare a gazelor de sist de catre firma Chevron in Romania". 

Consilierul sustine, in informarea sa, ca la sugestia reprezentantului Ambasadei SUA, a propus reprezentantilor Chevron sa identifice un comunicator. "Am sugerat sa poarte o discutie cu domnul senator Damian Draghici, cetatean roman si american, cunoscut pentru abilitatile sale de comunicator si totodata o personalitate recunoscuta in randul minoritatii rome, data fiind prezenta importanta a acestei minoritati in zonele preconizate pentru explorari. Propunerea a fost imbratisata de Chevron". Muzicianul Damian Draghici este senator PSD si actual consilier al premierului Victor Ponta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu