Ce să faci ca să combaţi ejacularea prematură

Barlad Online

Una dintre cele mai frecvente intalnite probleme sexuale cu care se confrunta barbatii ramane ejacularea prematura – dincolo de gasirea unei partenere potrivite, pe care barbatii o asaza pe locul intai in topul problemelor de acest gen.

Cand auziti de ejacularea prematura, marea majoritate dintre voi au o strangere de inima si o stare anxioasa. Insa e timpul sa lasam jena la o parte si sa ne confruntam direct cu aceasta problema. Si asta pentru ca aveti dreptul la o viata sexuala minunata. Dar nu poti avea o viata sexuala minunata, daca nu recunosti ca ai probleme.

Specialistii definesc ejacularea prematura ca fiind ejacularea care urmeaza imediat dupa o minima stimulare sexuala sau la foarte scurt timp dupa penetrare si dincolo de vointa subiectului. Nu e tocmai ceea ce ne dorim sa auzim. Deci, pe scurt, ejaculezi inainte ca tu sau partenera sa va doriti asta.

Ce anume cauzeaza ejacularea prematura?! Nu exista un singur raspuns la intrebarea asta. Anxietatea, stresul, excitarea insuficienta, tensiune musculara – sunt doar cateva cauze reclamate de catre specialisti si cei afectati in sine.

Dar mai bine haideti sa ne concentram pe ce avem de facut ca sa incercam sa combatem acest neajuns.

1. Combaterea stresului si a starilor anxioase

Sa ne concentram un pic asupra a ceea ce avem de facut inainte ca penisul nostru sa intre in actiunea propriu zisa.

De multe ori, ejacularea prematura este asociata cu o frecventa redusa a contactelor sexuale. Barbatii care au parte rar de sex pot fi cuprinsi la momentul contactului de o stare anxioasa. Si anxietatea poate fi intalnita inclusiv la barbatii cu viata sexuala regulata. Combaterea anxietatii e diferita, de la individ la individ. Pentru unii functioneaza exercitiile tip yoga, hipnoza sau exercitiile imaginare. Ultima metoda pare sa dea rezultate din ce in ce mai bune: in fond, cati dintre voi mergeti spre dormitor doar cu ganduri pozitive, siguri ca totul se va desfasura in cei mai buni termeni iar fericirea va fi maxima de ambele parti?! Imaginatia este, practic, un plan pozitiv concret care poate imbunatati semnificativ performantele.

O idee foarte buna este, de asemenea, sa vorbesti despre starea ta anxioasa. Nu o data am auzit expresia: “simteam nevoia sa scot din mine povestea asta”. De ce n-am face-o si atunci cand vine vorba de ejacularea prematura?! Discuta, la alegere, cu un prieten, cu un terapeut sau cu partenera de viata. Barbatii sunt cunoscuti ca fiind mult mai introvertiti decat femeile, insa incearca sa scoti din tine ce te apasa, sa spui cuiva si o sa fii surprins de rezultate. Lucruri precum complexe pe care le avem in ceea ce priveste corpul nostru, stresul de la serviciu, marimea penisului nostru, toate astea sunt chestiuni de viata foarte des intalnite, mai des decat iti inchipui. Scoate-le din tine si vorbeste despre ele.

2. Muschii pelvieni

Te-ai confruntat vreodata cu o stare de tensiune la nivelul intregului corp? Barbatii nu dau o prea mare atentie starilor de tensiune si isi folosesc mult mai putin muschii pelvieni decat femeile. Ba mai mult decat atat, barbatii fac anumite miscari sau actiuni care maresc tensiunea de la nivelul muschilor pelvisului. De exemplu, in timpul partidelor sexuale, anumite miscari si pozitii, cum ar fi si pozitia misionarului, pot crea tensiuni ale muschilor pelvieni. Cum orgasmul si ejacularea nu sunt altceva decat contractii la nivelul musculaturii, recomandarea clara in acest sens este aceea de a lucra la nivelul musculaturii, mai ales a celei din zona pelviana. Streching, yoga, exercitii de combatere a anxietatii – toate sunt metode la fel de bune care pot da rezultate in ceea ce te priveste.

O alta idee este aceea de a face masaj in mod regulat – masajul elibereaza tensiunea din corp, respectiv muschi.

Nici exercitiile Kegel nu sunt de ignorat. Mai ales daca nu le-ai incercat pana acum, nu mai astepta! Nu exista metoda mai buna de intarire a musculaturii pelviene decat exercitiile Kegel.

Si in general, incearca toate aceste metode, pe rand. Nu poti astepta minuni daca nu pui si tu umarul ca sa le faci sa apara.

3. Metoda “start-stop”

Este o metoda testata si creata tocmai pentru mai mult control asupra problemelor care tin de ejacularea prematura. Concret: barbatul incepe sa se masturbeze, apoi incetineste si opreste miscarile cand simte ca se apropie orgasmul. De ce o asemenea tortura?! Pentru ca nu faci decat sa te antrenezi singur pentru a dobandi controlul asupra orgasmului si momentului ejacularii proprii. Vei controla astfel, explozia si vei decide momentul ei. Si dincolo de controlarea musculaturii la nivel fizic, vei invata si la nivel mental cum sa te controlezi. Ideea este aceea de a obtine o cat mai mare distanta intre “platoul” sexual si momentul final sexual, respectiv orgasmul. Barbatii care au exersat pret de cateva luni de zile metoda “start-stop” au semnalat imbunatatiri clare si evidente ale ejacularii premature.

Intai incearca singur metoda, masturbandu-te, apoi incearc-o si cu partenera, explicandu-I ce are de facut si cand sa se opreasca. Apoi incercati in timpul sexului oral si apoi, in fine, la contact sexual.

4. Masturbarea

Masturbarea ramane cea mai buna practica pentru un sex reusit. De altfel, cu totii ne incepem viata sexuala masturbandu-ne. Cu totii am invatat cum s-o facem mai repede sau mai lent, in functie de moment: in adolescenta puteau oricand sa bata parintii la usa, asa ca am invatat de la bun inceput cum sa controlam punctul culminant, grabindu-l. Este momentul sa inversam un pic situatiile, stand confortabil si pregatindu-ne sa ne masturbam in liniste, stiind ca nimeni nu o sa ne intrerupa, asa cum se intampla in adolescenta.

Concentreaza-te, in timpul masturbarii, mai ales pe metoda start-stop despre care am vorbit mai devreme. Si mai ales concentreaza-te pe zona santului balano preputial, care este foarte stimulat in vagin. Marea majoritate a babatilor isi freaca penisul de jos in sus si neglijeaza tocmai santul balano-preputial, ceea ce este o greseala, fiind una dintre zonele cele mai sensibile ale penisului.

5. Pozitiile sexuale

Te-ai fi gandit ca pozitiile sexuale au un impact direct asupra ejacularii? Culmea e ca pozitia cel mai des intalnita si folosita este pozitia misionarului. Si exact aceasta pozitie “ajuta” mult la obtinerea ejacularii premature. Si asta pentru ca se exercita o mare presiune asupra musculaturii pelviene, solicitata la maximum de incordarea barbatului de a-si sustine propria greutate a corpului asupra femeii. Pentru barbatii care se confrunta cu ejaculare precoce, cele mai indicate sunt pozitiile care nu solicita absolute deloc musculature pelviana: incercati cu partenera deasupra, pozitia lingura sau pozitia pe la spate, cu ambii parteneri in genunchi.

6. Alte metode

Aici putem mentiona cremele ajutatoare, insa ele ajuta punctual, doar pe moment, si nicidecum nu duc la rezolvarea problemei pe termen lung sau definitiv. Cremele create pentru aceasta problema nu fac decat sa reduca senzatiile, practic dand o usoara amorteala zonei penisului. De ce ar vrea cineva sa simta mai putina placere cand face sex?! Oare solutia combaterii ejacularii precoce sta in micsorarea placerii?! Iar raspunul si-l poate da fiecare.

O alta metoda ar mai fi o prima ejaculare inainte de un act sexual – care, astfel are sansa de a dura mai mult. Insa si aceasta metoda poate avea efecte secundare pe termen lung, deoarece poate duce la probleme legate de reproducere (poate micsora cu timpul cantiatea de sperma si spermatozoizi).

7. Invata sa te controlezi

In mod garantat, marea majoritate a barbatilor care se confrunta cu ejaculari precoce pot scapa definitv de problema in doar cateva luni de zile, daca se concentreaza pe un program in sensul asta. In ajutorul nostru vin o multime de carti care trateaza subiectul si ne invata cum sa procedam, filme video, documentare, terapeuti, in fine, o “armata” ajutatoare, gata sa puna umarul si sa ne dea un ajutor concret. Dar inainte de orice, totul tine de noi: sa admitem problema, sa identificam cauzele, sa vorbim despre ea, sa ne dorim s-o combatem si sa incepem sa facem asta cu adevarat. La capatul acestui drum… sta tipatul de placere al partenerei noastre. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu