Admiterea la liceu după prima fază: Sute de locuri au rămas libere

Barlad Online

Aproape 900 de locuri au rămas neocupate în liceele vasluiene după prima etapă a repartizării computerizate. Cele mai multe se regăsesc la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși - 115 locuri. După prima etapă a admiterii în liceu, doar patru elevi au rămas nerepartizați dintre cei 3.870 înscriși. Ultima medie de admitere la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad a fost 9,08 (specializarea științele naturii), la polul opus aflându-se Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” Vaslui, unde ultima medie a fost 3,46!
Au fost date publicității listele cu elevii de gimnaziu admiși la liceu. Dintre cei 3.870 candidați înscriși la prima etapă a repartizării computerizate, 3.866 au obținut locuri, iar patru au rămas pentru cea de-a doua etapă.
Cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9.08, la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, specializarea științele naturii, iar la polul opus s-a aflat Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” Vaslui - 3.46. În total, 477 de elevi cu media generală mai mică de 5 au obținut locuri la liceee.
“Ca și până acum, cele mai mici medii de admitere au fost la grupurile școlare tehnologice. În schimb, se constată o creștere a mediei de admitere la specializarea științele naturii, spre care se îndreaptă elevii ce doresc să meargă mai departe la facultatea de medicină”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.
Pentru următoarele două etape ale repartizării computerizate, în județ au rămas libere 894 de locuri. Cele mai multe se regăsesc la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși - 115 locuri la profilul resurse naturale și protecția mediului, specializarea agricultură. Tot la Huși, Grupul Școlar Tehnic “Ioan Corivan” mai are nerepartizate 35 de locuri la industrie textilă.
La Vaslui, Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” mai are neocupate zece locuri la profilul uman, specializările filologie (patru) și științe sociale (șse), iar la filiera tehnologică mai sunt libere 73 de locuri la construcții, instalații și lucrări publice, respectiv șapte la mecanică. Tot aici mai sunt disponibile 21 de locuri la protecția mediului și 46 la industrie alimentară. Liceul “Emil Racoviță” are libere șase locuri la matematică-informatică, iar Liceul “Mihail Kogălniceanu” dispune de zece locuri la specializarea matematică-informatică și de cinci la științe sociale. Grupul Școlar Industrial “Ștefan Procopiu” mai are nevoie de 47 de elevi la matematică-informatică, 67 la electronică automatizări, 37 la mecanică, 29 la electric și șase la industrie textilă.
La Bârlad, Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” are libere 25 de locuri la construcții și 12 la mecanică. De asemenea, Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ are neacoperite 42 de locuri la industrie textilă, patru la comerț, 25 la economic și trei la mecanică.
Grupul Școlar Negrești a rămas cu 11 locuri neacoperite la matematică-informatică, 31 la electronică-automatizări, 13 la producție media, 18 la electric, 24 la economic și nouă la protecția mediului.
Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni mai dispune de 36 de locuri la mecanică, 10 la comerț, 27 la agricultură, 27 la protecția mediului și 13 la industrie alimentară.
Grupul Școlar Murgeni are libere 12 locuri la specializarea agricultură, iar Liceul Fălciu mai dispune de 20 de locuri la industrie textilă și pielărie. Liceul Puiești mai dispune de două locuri la industrie textilă, iar Liceul Vetrișoaia de trei locuri la mecanică.
Cu media patru la liceu
În privința ultimei medii de admitere, la Grupul Școlar Industrial “Ștefan Procopiu” s-a intrat cu 4.71 la specializarea matematică-informatică, iar la industrie textilă cu 4.07. La electronică-automatizări, ultima medie de admitere a fost 4.39, iar la mecanică 3.66. La clasele de electric s-a intrat cu 4.54.
La “Ion Mincu”, la toate specializările există elevi cu medii de admitere sub cinci. La construcții s-a intrat cu 3.46, iar la protecția mediului cu 3.51. La industrie alimentară, ultima medie de admitere a fost 4.03.
La Liceul “Mihail Kogălniceanu”, absolvenții de gimnaziu cu cele mai mari medii au optat pentru științe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 8.27, și științe sociale - 8.91. La matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 6.95, aici fiind ocupate doar 46 dintre cele 56 de locuri trecute în planul de școlarizare. La filolofie, ultima medie de admitere a fost 7.21, iar la clasa bilingvă 7.65.
La Liceul “Emil Racoviță”, la specializarea matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 5.31, iar la științe sociale s-a intrat cu 7.76. La filologie, ultima medie de admitere a fost 7.40, iar la științe ale naturii 7.20.
La Colegiul “Anghel Rugină”, la clasa de matematică-informatică s-a intrat cu 6.28, iar la turism cu 7.30. La economic, ultima medie de admitere a fost 6.36.
Și la Grupul Școlar Negrești s-a intrat cu medii sub cinci. La electric, ultima medie a fost 3.87, iar la electronică-automatizări 3.82. La protecția mediului s-a intrat cu 4.04, iar la economic cu 4.09.
La Liceul Puiești, la industrie textilă s-a intrat cu 3.48, iar la aceeași specializare la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Huși ultima medie a fost 3.56.
La specializarea industrie alimentară de la Liceul “Petru Rareș“ Bârlad ultima medie de admitere a fost 3.71. Cu media 3.96 s-a intrat la Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza”Bârlad, clasa de mecanică. La Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, clasele de științe ale naturii au avut cea mai mare căutare, ultima medie de admitere fiind 9.08. La matematică-
informatică s-a intrat cu 6.83, iar la filologie și științe sociale ultimele medii de admitere au fost 8.35, respectiv 8.24. La Liceul “Mihai Eminescu”, cea mai mică medie de admitere a fost la matematică-informatică - 6.57, iar cea mai mare la economic - 8.25. La Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahuță”, ultima medie de admitere a fost 7.36.
Colegiul Național “Cuza-Vodă” Huși se laudă cu elevi buni. La matematică-informatică, locurile au fost acoperite până la media 7.57, la științe ale naturii ultima medie a fost 8.36, la filologie 7.89, iar la științe sociale 7.36. La Seminarul din Huși, ultima medie de admitere a fost 6.84.
Elevi veniți din alte județe
Un număr de 110 elevi din alte județe au fost repartizați la admitere la o serie de licee vasluiene. Cei mai mulți provin din Iași, Bacău și Galați, însă printre ei se mai regăsesc și din Constanța, Arad, Teleorman și Suceava, precum și din municipiul București.
Cea mai mică medie de admitere îi aparține unui elev din Ipatele, județul Iași, el intrând la Grupul Școlar
Negrești cu 3.87, iar cea mai mare unei eleve de la Podul Turcului, ea intrând cu media 9.58 la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Un număr de 42 de elevi din alte județe au medii de admitere cuprinse între 7 și 9.58. Majoritatea au optat pentru liceele din Bârlad și Negrești.
Etapa a doua a admiterii în liceu este programată pe 23 iulie, iar repartizarea se va face în ordinea mediilor din gimnaziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu