Ștrand, abia la anul!

Barlad Online

Sindicatul de la Rulmenți SA, proprietarul singurei baze de agrement din Bârlad, va demara invetiții pentru modernizarea ștrandului.
Bârlădenii nu se pot bucura nici în această vară de singura bază de agrement din oraș, Ștrandul “Rulmentul”. Este al treilea an consecutiv când ștrandul bârlădean nu-și deschide porțile. Sindicatul Liber “Rulmentul” din cadrul SC
Rulmenți SA, care deține ștrandul, nu dispune de fondurile necesare pentru reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv. Se estimează că suma necesară s-ar ridica la cel puțin 300.000 de lei.
“În toamnă, vom demara acțiuni de reparații și reabilitare a ștrandului. Vom începe cu bazinul mare, care are nevoie urgent de înlocuirea instalației, a țevilor și conductelor. Noi sperăm ca pentru aceste lucărri să găsim un partener, un investitor. Trebuie neapărat să înnoim instalația de filtrare și clorinare a apei cu una modernă, conform standarelor UE. Nu vom primi niciodată avizul de funcționare până ce nu ne punem la punct cu aceste probleme”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele “Rulmentul”.
Șeful sindicatului susține că este în tratative cu dou firme private care s-au arătat interesate de un parteneriat. Însă, deocamdată, nu s-a ajuns la nici un consens. Oricum, sindicaliștii vor să înceapă lucrările de reabilitare pe banii lor.
“Vom încerca să alocăm măcar jumătate din fondurile necesare. Dacă, în cele din urmă, niciun investitor nu va dori să ni se alăture, vom încerca să accesăm proiecte cu finanțare externă sau de la bugetul de stat. Vrem ca în vara anului  viitor să redeschidem ștrandul”, a mai spus Roșca.
În urmă cu aproape trei ani, ștrandul bârlădean și-a închis porțile întrucât singura sursă de alimentare cu apă, Barajul Râpa Albastră, a fost secat pentru a fi reabilitat. Ulterior, chiar dacă lucrările s-au finalizat, ștrandul tot nu a putut să-și reia activitatea din cauză că nu îndeplinește condițiile de funcționare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu