NU participãrii la referendum!




Mii de membri si simpatizanti ai PDL din judetul Vaslui refuzã sã participe la referendumul din 29 iulie, actiune în fortã plãnuitã de Ponta si Antonescu. Ieri, în urma sedintei Colegiului Director al PDL, s-a decis ca democrat-liberalii sã boicoteze referendumul de duminicã, dorind sã demonstreze cã lovitura de stat a USL nu are sustinere popularã. “Nu vrem sã girãm, românii, în general, prin prezenta noastrã o loviturã de stat datã de USL si de o majoritate care doreste sã impunã dictatura parlamentarã”, a spus deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui.

Barlad Online

Membrii si simpatizantii PDL nu vor participa la referendumul de duminicã. În urma sedintei Colegiul Director al PDL, de ieri, s-a decis ca democrat-liberalii sã nu participe la votul de pe 29 iulie privind demiterea sefului statului. La final, presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat: “PDL a ales sã spunã NU referendumului. Nu vom valida un sir de abuzuri care au început prin schimbarea Avocatului Poporului, a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. În cele din urmã a fost suspendat presedintele Traian Bãsescu. Abuzurile nu s-au oprit aici. La presiunile Comunitãtii Europene, doar partial Parlamentul a restituit unele drepturi Curtii și a intervenit în continuare în tot ce înseamnã legislatia prin care se stabilea data și organizarea referendumului”. PDL acuzã, în mod deschis, faptul cã USL a pregãtit fraudarea referendumului, prin faptul cã voturile de pe listele speciale nu se mai numãrã separat, la care se adaugã desfiintarea birourilor electorale de circumscriptie ale oraselor, comunelor si municipiilor. “În 2009 am avut camere de luat vederi în sectii, declaratii pe propria rãspundere în sectiile speciale. Rog ministrul de Interne sã asigure filtre în toate judetele, asa cum eu am asigurat în 2009″, a spus Blaga. Presedintele PDL a mai spus cã reprezentantii PDL din sectiile de votare vor fi mentinuti si partidul se va strãdui sã limiteze cât mai mult fraudele.
Românii, “executati” de lãcomia USL!
“Referendumul acesta are o singurã întrebare: Vrei sau nu executia României? USL o executã! De aceea, nu voi participa la un asemenea referendum. Nu voi da satisfactie acestor conducãtori de conjuncturã. Referendumul acesta nu priveste, cu adevãrat, decât executia României”, a sustinut, ieri, unul dintre liderii PDL. Statistic vorbind, USL nu se poate baza la Vaslui pe cel putin 40.000 de voturi, adicã tocmai acei alegãtori care au votat cu Dan Marian si listele PDL la alegerile din 10 iunie. Cu toate acestea, unii dintre liderii democrat-liberali cred cã USL va comite multe ilegalitãti la adãpostul întunericului, mai ales cã referendumul se va întinde pânã la miezul noptii. “În sate, unde nu existã luminã, va fi prãpãd. Vor iesi primarii USL la 10 noaptea, cu masini, cu cãrute, si vor cãra oamenii la sectiile de votare”, spun unii dintre oficialii PDL de la Vaslui.
Dan Marian: “Românii nu vor sã gireze lovitura de stat”
Asearã târziu, deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a recunoscut cã organizatia pe care o conduce, membri si simpatizanti, nu se va prezenta la referendumul de duminicã. “Acum lucrurile sunt clare. Decizia luatã la nivelul PDL, privind neparticiparea la referendum, are în spate douã elemente. În primul rând, românii, în general, vor sã arate prin faptul cã nu merg la vot cã nu gireazã cu votul lor aceastã loviturã de stat datã de cãtre USL si de o majoritate care doreste sã impunã o majoritate parlamentarã. Al doilea element care trebuie luat în calcul este cã avem certitudinea, prin faptul cã referendumul va fi invalidat, cã Traian Bãsescu rãmâne presedintele României”, a declarat deputatul Marian. PDL anuntã cã va avea oameni în toate sectiile de votare din judet, desi existã suspiciuni privind modul în care USL va încerca sã fraudeze referendumul, fie prin vot multiplu, fie prin alte metode.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu