Dacă nu votează, angajații FEPA din Bârlad nu vor fi lăsați luni să intre în instituție

Barlad Online

Angajații Fepa SA Bârlad vor fi obligați luni, 30 iulie, să facă dovadă că au participat la referendumul organizat duminică pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu. Cei care nu vor participa la vot nu vor avea acces în fabrică.
Potrivit unei circulare emise de conducerea fabricii, "accesul în societate în data de 30.07.2012 se va face pe baza Cărții de identitate ce va avea atașat pe verso dovada VOTULUI". Această tentativă a conducerii Fepa SA de a constrânge muncitorii să se prezinte la vot contravine dreptului de liberă exercitare a votului.
Mai mult, conform articolului 52 din Legea 3/2000, "împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi".
Mulți dintre salariații unității își exprimă nemulțumirea față de această decizie a conducerii de a-i constrânge să meargă la vot și pun totul pe seama unei lupte politice în care conducerea este implicată, scrie bunadimineatabarlad.ro.
În ultimele zile, IPJ Vaslui s-a autosesizat și a deschis mai multe anchete după ce polițiștilor le-au parvenit informații potrivit cărora mai mulți primari din județ au reținut cărțile de identitate a cetățenilor care primesc ajutor social.
În acest caz, polițiștii vasluieni încă nu s-au autosesizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu